TUNCELİ'nin doğal güzellikleri, 'çözüm süreci'nin ardından bölgede silahların susmasıyla birlikte turistlerin ilgi odağı oluyor. Turların düzenlediği bölgede bir grup fotoğrafçı, vadilerde sonbahar güzeliklerini görüntüledi.
'Çözüm süreci'nin ortaya çıkardığı huzur ortamı, Tunceli'de turizmi hareketlendirdi. Bölgenin doğal güzelikleri, gezginciler tarafından düzenlenen turlarla geziliyor. Munzur Milli Parkı, Pülümür Vadisi, Hozat, Ovacık, Pertek, Pülümür ve Nazimiye ilçelerindeki doğal güzellikler, bölgenin ön plana çıkan merkezleri. Munzur Vadisi içinden geçen Munzur Çayı ile birlikte vadi içindeki farklı türdeki ağaçların ortaya çıkardığı renk cümbüşü, görenleri hayran bırakıyor.
Pertek İlçesi'nde Keban Baraj Gölü'nde akşam güneşin batışını izlemek için çevre illerden ve ilçelerden çok sayıda kişi doğal güzelliği izlemek için hafta sonları ilçeye akın ediyor.
Tunceli'de 30 yıldır doğa fotoğrafçılığı yapan Malik Kaya, bir grup fotoğrafçı ile birlikte doğal güzellikleri çekmek için turlar düzenledi. Tunceli'nın sonbaharda ayrı doğal güzelliğinin ortaya çıktığını söyleyen Kaya, "Dersim doğası, bitki yapısı ve görsel güzelliği ile Türkiye'de çok farklı bir coğrafya olarak biliniyor. Onlarca vadi yer alıyor, birçok ilçede ve ormanlık alanlar ile Munzur ve Pülümür vadileri sonbaharda inanılmaz bir renk çeşitliliği oluşturuyor. Bir alanda ondan fazla renk oluşabiliyor. Bir hafta önce çekim yaptığımız mekan bir hafta sonra değişik renklere bürünüyor ve inanılmaz kareler ortaya çıkıyor. Türkiye'de hem doğa severler hem fotoğrafçılar bu mevsimde mutlaka Dersim'e gelmeli ve bu güzelikleri yerinde yaşamalıdır" dedi.