Tunceli'de devlet ve siyasi parti yetkilileri birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Darbe girişimine karşı Vali Osman Kaymak, Vali Yardımcıları, Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Ak Parti İl Başkanı Fatih Tek, CHP İl Başkanı Ali Rıza Güder, partililer, Alevi Dedeleri ve vatandaşlar Türk Bayraklarıyla Moğultay Mahallesi Belediye Yeraltı Çarşısı üzerinde bir araya geldi.

Geniş güvenlik önlemleri altında alana gelen Tunceli Valisi Osman Kaymak, ellerinde Türk bayrakları olan katılımcılarla tek tek tokalaştı.

Vali Osman Kaymak darbe girişimine tepki göstererek, "Asker kılığındaki hainler kendi halkından alınan vergilerle alınan helikopteri, uçakları, tankları kendi halkının üzerine sürdüler. Bunlar sözde darbe yaparak Türkiye'yi kaosa dönüştürmek ve geri götürmek istediler. Buradan kendilerini kınıyoruz. Allah belalarını versin. Türk Cumhuriyet tarihine baktığımızda darbelerin her zaman Türkiye'yi yıllarca geriye götürdüğünü gördük. Demokrasi gerçekten güzel bir rejim. İstediğinizi seçiyorsunuz, istemediğinizi oy verdiğinizde yönetimden alıkoyuyorsunuz. Darbeyle iktidarı elde etme artık çağdışı bir yöntem. Ama Türk Milleti gerçekten kurtuluş savaşında olduğu gibi bugün de hürriyetine, geleceğine sahip çıktı. Kendi hürriyetinin tankla, topla alınamayacağını gösterdi. Bu darbe girişimini başarısız kıldı. Sizler Türk Bayraklarıyla Tunceli'nin de darbe karşıtı bu yarışta olduğunu gösterdiniz" dedi.

Alevi Dedesi Ali Ekber Yurt ise, "Bir Alevi dedesi olarak darbe olsaydı biz Aleviler bazı sorunlar yaşıyoruz. Belki bugün geldiğimiz noktada bayağı mesafe kat edilmişti. Belki ondan da geriye gidilecekti. Ülkeyi yöneten, demokrasiyle, seçimle gelen insanlara bu kötü günleri atlattıktan sonra bütün kesimlerin sorunlarına eşit mesafede el atmasını bekliyorum. Darbe girişiminde bulunanları Allah kahretsin" diye konuştu.

Ak Parti ve CHP İl Başkanları da konuştu

AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek, "Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ve direktifleriyle dik duruşuyla ardından sokağa davet ettiği milletin iradesine sahip çıkmasıyla kalkışma başlamadan giderilmiştir. Millet iradesi vuku bulmuştur. Milletin iradesi önünde hiç bir güç duramaz. Bu gün 1915'te Çanakkale'de sergilenen ruh, 15 Temmuz 2016'da Türkiye'nin her köşesinde vuku bulmuştur" dedi.

Darbe girişiminin en başta siyasetçiler için sınav zamanı olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Ali Rıza Güder ise, "Bu darbe girişimi bizler için en başta siyasetçiler için bir seçim ve sınav zamanıdır. Bizler bugün her türlü siyasi ayrılık ve çatışmaları bir yana bırakarak en başta kutsal parlamentomuzun, seçilmiş hükümetimizin yanında yer almalıyız. Bu özgürlük ve demokrasiye inanan her yurttaşın görevidir" diye konuştu