Hüseyin ASLIYÜCE / İstanbul, () - YÜKSEK irtifa dağcılığı alanında Türkiye'nin en başarılı isimlerinden biri olan Tunç Fındık, dünyanın en yüksek dağları arasında yer alan Pakistan topraklarındaki Gasherbrum 1 ve Gasherbrum 2 dağlarına tırmanmak için Pakistan'a uçtu.



Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferiyle akşam saatlerinde İslamabad’a giden Fındık, Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fındık, "Pakistan’ın Karakurum Dağları'nda dünyanın en yüksek 11'inci ve 13'üncü dağları olan Gasherbrum 1 ve Gasherbrum 2... 8 bin 58 ve 8 bin 95 metre yüksekliğinde iki tane farklı 8 bin metrelik dağa tırmanmaya gidiyorum. Başarabilirsem bir sezon içinde iki 8 binlik dağa trımanmış olan ilk Türk olacağım" dedi.



Bu tırmanışların 14x8 binlik dağcılığın maratonu olarak bilinen 8 bin metrelik dağların tümüne tırmanma programında çok önemli bir adım olacağını ifade eden Fındık, "11'inci ve 12'nci zirvelerim olacak. Dolasıyla, Türkiye’nin spor tarihindeki yerini almasına çok az bir vakit kalmış olacak. Gitmiş olduğum tırmanışlar çok zor. 55 gün sürecek. Pakistan’ın Karakum Dağları'na, dünyanın uzak köşesine gidiyoruz. Benim için çok heyecanlı. Çok ufak ekiple gidiyorum. Ekibin lideri benim, benden başka Türk dağcı yok. Yabancı dağcılarla tırmanış yapacağım. Dağcılık yaygın değil ama, ben ve benim gibi arkadaşlarım bu sporun olduğunu ve çok güzel şekilde yapılacağını anlatmaya çalışıyoruz. Dağcılık çok güzel, çok asil bir spor. Her yaştan, herkesin yapacağı spor" diye konuştu.

 

FOTOĞRAFLI

()