TUİK'te 6 kişiyi öldürdükten sonra intihar eden saldırganın karnından yaraladığı 2 kız çocuğu annesi 33 yaşındaki Neslihan Çelik Koca, Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından 'Yılın annesi' seçildi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK), Kars Bölge Müdürlüğü'nde sosyolog olarak çalışan Veysi Erim, geçen 19 Mart günü Bölge Müdürü Mehmet Tolon'un da aralarında bulunduğu 6 mesai arkadaşını öldürdükten sonra intihar etti. Sosyolog Veysi Erim’e engel olmak isterken tabancasından çıkan kurşunla karnından yaralanan ve tekme atarak kurtulan Sekreter Neslihan Çelik Koca, Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından yılın annesi seçildi. Okulun konferans salonunda düzenlenen programda yılın annesinin açıklanmasında duygusal anlar yaşandı. Okulun müdür yardımcısı Mihrican Muğlu, Kars'ta 7 kişinin ölümü ile sonuçlanan üzücü bir olayın görüldüğünü hatırlatarak, "Aranızda bulunan bir annenin hayata tutunuşunu canlı olarak yaşadık. Hepimiz gibi o da evladı için çabaladı. Onu yılın annesi seçtik. O bizim, hepimizin annesi" diyerek Neslihan Çelik Koca'yı sahneye davet etti.
Kızları 4 yaşındaki Nisa Tuana ve 2 yaşındaki Azra Naz ile sahneye çıkan Neslihan Çelik Koca, gözyaşlarına hakim olamadı. TUİK'teki dehşetin hafızasına kazandığını anlatan Nesihan Çelik Koca, saldırganla karşı karşıya geldiğimde kızlarının gözünün önüne geldiğini söyleyerek şunları söyledi:
"Hepinize çok teşekkür ediyorum. Şu an yeni doğmuş gibiyim. Çocuklarımın başkaları tarafından büyütmesi ve yetiştirilmesini hiç istemezdim. Onlar Türk milletine layık bir evlat olsun diye elimden gelen her şeyi yapıyorum. İki kızım var. Saldırganla karşı karşıya geldiğimde kızlarım gözmün önüne geldi. Bölge müdürümüzün iki kızı da bu okuldaydı. Onlar da yanımda ölen müdürüm ve mesai arkadaşlarım hiç aklımdan çıkmayacak. Onları hep hatırlayacağım. Babasız, annesiz kalan o kadar çocuk var ki beni buna layık gördüğünüz için çok teşekkür ediyorum. Annem beni ne sorunlarla büyüttü ve ben şimdi kendi çocuğum için ayakta durmaya çalışıyorum. Şu anki duygularımı ifade edecek bir söz bulamıyorum. Tek söyleyebileceğim şu an ikinci hayatımı yaşıyorum. Allah hiçbir çocuğu annesiz, babasız bırakmasın. Hiçbir çocuğu annesinden, babasından ayırmasın. Benim 6 ölen arkadaşım ve yetim kalan çocukları var. Onlar şu an gözümün önünde. Bölge müdürümüzün ve diğerlerinin çocukları babalar gününde ne yapacak?. Benim 4 yaşındaki çocuğum bile oturup benimle ağlıyor."

BA(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)