TÜMGENERALLİĞE terfi ederek Hava Kuvvetleri Komutanlığı emrine atanan 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cahit Bakır, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a makamında veda ziyaretinde bulundu.
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları ile Tümgeneralliğe terfi ederek Hava Kuvvetleri Komutanlığı emrine atanan 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cahit Bakır, ''Memleketim Kayseri’de görev yapmaktan son derece mutluyum. Yeni bir görev için Ankara iline tayin oldum. Ancak buradaki yeni edindiğim arkadaşlık ve dostluklar baki kalacaktır'' dedi.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise ziyarette yaptığı konuşmada, Tuğgeneral Bakır'ın terfi ederek önemli ve bir üst bir göreve getirilmesinin bir hemşerisi olarak memnuniyetini yaşadığını ve her zaman yapmış olduğu hizmetlerden dolayı anılacağını söyledi. 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cahit Bakır’ın yaklaşık bir yıldır Kayseri ilinde görev yaptığını ancak birçok toplantı ve törende beraber olduklarını bu süre içerisinde iyi ilişkiler içerisinde birlikte çalıştıklarını kaydeden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, "Başta 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çeşitli kademelerinde bugüne kadar çok değerli hizmetleri bulunan Tuğgeneral Mehmet Cahit Bakır’a yeni görevinde de aynı başarıyla görevine devam edeceğine inanıyor ve başarılar diliyorum. Tuğgeneral Mehmet Cahit Bakır’ın aynı zamanda memleketi olan Kayseri'de yaptığı Üs Komutanlığı görevinin çok anlamlı ve özel olduğunu inanıyorum” dedi.
30 Ağustos itibariyle Tümgeneral rütbesiyle Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki yeni görevini yürütecek olan Tuğgeneral Bakır, içten ve samimiyetinden dolayı Memduh Büyükkılıç’a teşekkür etti.


FOTOĞRAFLI