Nursima KESKİN/ERZURUM, () - ERZURUM'da Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Yakutiye Kent Meydanı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) açtığı tanıtım sergisinde stanttaki 'pusula'yı gören bir vatandaş, almak için fiyatını sordu. Kıbleyi bulmak için pusulayı kullanacağını söyleyen vatandaşa komutan "Amcacım, bu ürünler satılık değil" dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramının 92'nci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Yakutiye Kent Meydanı'ndaki TSK tanıtım standı Vali Vekili Mustafa Gündoğdu, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Yakutiye İlçe Emniyet Müdürü Fatih Terzi, komutanlar ve vatandaşlar tarafından gezildi. Bir vatandaş sergilenen ürünler arasında yer alan pusulayı 'satılık' sanarak fiyatını sordu. Komutanın, şakadan "Sana bedava hacım" diye yanıtını vermesine oldukça sevinen vatandaş, kıbleyi bulmak için pusulayı kullanacağını söyledi. 'Bedava' lafının ciddiye alındığı gören komutan bu kez düzeltmek için "Amcacım bu ürünler satılık değil. Sergiliyoruz. Senin şaka yaptığını sandım" diye konuştu.

Bazı vatandaşlar da bomba imha kıyafetini inceleyerek özellikleri merak etti. Bomba imha kıyafetinin içine girenin nasıl nefes alıp verdiğini merak eden vatandaşlara bilgi verildi. Silahlarla fotoğraf çektiren gençlere ise komutanlar, "Facebook'a ekleyin. Anında 16 beğeni alırsınız" dedi. Sergiye doğuştan yürüme engelli 22 yaşındaki Emre Doğan ,  kendisi gibi yürüyemeyen 34 yaşındaki dayısı Ali Özakçil ile geldi. Komutanlar tekerlekli sandalyeleriyle sergiyi izleyen ikiliye silahları ve özelliklerini anlattı.  Arama kurtarma köpeği 'Gurbet'in meydanda sergilediği gösteri ise vatandaşlardan bolca alkış aldı.  Binbaşı Barış Öz yönetimindeki 9'uncu Kolordu Bölge Bando Komutanlığı tarafından verilen konser de alanda bulunanlar tarafından ilgiyle dinledi. Mehmetçikler, sergiyi gezmeye gelenlere elleriyle yaptıkları poğaçalardan ikram etti.   FOTOĞRAFLI