TRUMP Alışveriş Merkezi’nin terasında yer alan ve  konsepti İzzet Çapa’ya ait olan Trump Cadde, dün akşam gerçekleştirilen özel parti ile kapılarını açtı. 
Farklı konsepti ve mimarisiyle sektöre yepyeni bir tarz getirecek olan Trump Cadde,  açılış partisi ile ilk defa görücüye çıktı. Partiye, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan eşi Sema Doğan, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve eşi Yandex Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Doğan Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı oğlu Emrecan Sabancı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Doğan TV CEO'su İrfan Şahin, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi İmre Barmanbek, Trump AVM Genel Müdürü Bülent Kural, Hürriyet Gazetesi Yazarları Ertuğrul Özkök, Sedat Ergin, Ayşe Arman, Ahmet Hakan, Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörleri Fikret Ercan ve Fatih Çekirge, İzzet Çapa, İbrahim-Cemra Çarmıklı, Emre-Maide Kurttepeli, Şirin-Neşet Yalçın, Abdullah Kiğılı,  Elif Dürüst, Revna Demirören oğlu Erdoğan Demirören, Erhan Yazıcıoğlu, Kubat, Seren Serengil, Murat Cevahir, Aylin Tahincioğlu, Ayşe Özyılmazel, Yalçın Ayaydın, Aslı Aydıntaşbaş, Mehmet Çoşkundeniz eşi Derya Coşkundeniz, Rıfat Ababay, Nuri Sesigüzel, Turgut Toplusoy’un da aralarında bulunduğu iş, sanat ve cemiyet dünyasınden ünlü isimler katıldı.
“ALIŞVERİŞ MERKEZİ İÇİNDE ALIŞVERİŞ MERKEZİ”
Açılış partisinde davetlileri Doğan Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner ve İzzet Çapa karşıladı. Canlı müzik performansları ve görsel şovlar eşliğinde gecenin geç saatlerine kadar süren partide konuklara, proje içinde yer alan restoranlardan özel ikramlar yapıldı. Parti sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İzzet Çapa, Trump Cadde’nin anlatılacak bir yer olmadığını belirterek, “Gelinip görülmesi gereken bir alan. Bugüne kadar Türkiye’de yapılmamış çok farklı bir konsepti ilk defa açıyoruz. İçinde 17 tane restoran 8 tane satın alabileceğiniz butik ve alışveriş alanı var. Bunun içinde ayakkabıcısı da var, bunun içinde şekercisi de var, aslında dediğim gibi sözcüklerle fazla anlatılabilecek bir yer değil, burayı gelip yaşamak gerekiyor. Tamamen bir cadde havasında açık havada sigara içilebilinen, nargilecisi, biracısı, hamburgercisi, kestanesi olabilen gerçekten çok farklı alışveriş merkezi içinde, alışveriş merkezi eski konteynerlardan yapılmış. Çok fazla anlatmayayım bir kere olsun insanların görmesi gereken bir yer” dedi.
“2014 TASARIM YARIŞMASINDA AVCIOĞLU BU PROJE İLE ADAY”
Çapa, basın mensuplarının ‘Diğer mekanlardan farkı’ ve ‘İstanbullular niye gelip görmeli’ şeklindeki  sorularına “Bugüne kadar benim hiç yapmadığım bir mekan tarzı. İstanbullular niye gelmeli, görmeli? İstanbul’da bir ilk değil gerçekten dünyada bir ilk. Kopyası, taklidi olmayan, kimsenin kalemi sıkıldığı zaman 'benzeri var' diye yazamayacağı bir yer. Zaten 2014 tasarım yarışmasında Gökhan Avcıoğlu da bu proje ile aday Amerika’da” yanıtını verdi. Çapa, basın mensuplarının ‘Yani dünyada eşi benzeri yok?’ sorusuna “Ben bilmiyorum en azından. Bulurlar belki çıkarırlar benzer noktalar ” dedi.
“İSTANBUL’U YAŞAMAK İÇİN YAPILMIŞ PROJE”
Trump Cadde’nin mimarı Gökhan Avcıoğlu ise şöyle konuştu: “Aslında bu çarşı içinde çarşı ve çok bildik bir proje aslında. Arastalar, pasajlar, küçük şehirler ya da büyük şehirlerde raslaştığımız küçük merdivenlerle ya da işte koridorlarla yada caddelerle birbirine geçen bir küçük çarşı düzenleri. Yukarıda daha çok alışverişin sonrasında veya öncesinde biraz insanlarla buluşmak, alışveriş sonrası bir şeyler yemek- içmek, biraz gökyüzünü, hayatı, İstanbul’u yaşamak için yapılmış proje. Mevcut bir düzen var işte Trump bildiğimiz alışveriş merkezi. Bir tane kule var ofis amaçlı, bir tanesi konut amaçlı. Aslında bulunduğu bölgede Mecidiyeköy çok canlı bir yer. Dolayısıyla bunların arasında bağ kurabilecek bir proje bu“ dedi.
“İSTEDİĞİMİZ YENİ FİKİRLERİN OLUŞMASI”
Mimar Avcıoğlu, “Konteynerlardan nasıl esinlendiniz” sorusuna, şu yanıtı verdi:  “Evet aslında mimarlar ve tasarımcılar çok severler böyle mevcut eski arabalar, konteynerler, kullanılmayan depo parçaları, demir parçaları, gemi parçaları ile ilgili şeyler yapmayı. Dolayısıyla bizde böyle bir çalışma içinde olduk. Amacımız burada insanların rahat edebileceği, kendilerini rahat hissedebilecekleri biraz endüstriyel, her zaman akıllarına gelmeyen bir konsept yaratmak.” Avcıoğlu, “Gelen müşteriler neler bulacak” şeklindeki bir başka soru üzerine de  “Öncelikle samimiyet bulacak. Çok kaskın, gergin bir düzen yok, burada herkes çok rahat. Ve içerideki alışveriş ve restoran alanları aslında çok yeni markalar. İstiyoruz ki bunların içerisinde bazıları çok öne çıkacak ve halkımızın seveceği alanlar ve markalar olacak. Çünkü istediğimiz aslında yeni fikirlerin oluşması, bildik markaların dışında, gençleri çeken gençlerle hareket eden çünkü Türkiye’nin oldukça büyük genç bir nüfusu var. Onlarla haberleşen önem veren bir marka birlikteliği olsun” dedi. “KONTEYNERLERDE  DÖVMECİDEN NARGİLECİYE 2500 M2 ALAN”
Trump Alışveriş Merkezi’nin teras katında yer alan ve 17’si yeme-içme olmak üzere toplam 25 özel markanın yer aldığı Trump Cadde, sunduğu konseptle İstanbulluları bir ilkle tanıştırıyor. Mimari konseptinde GAD Architecture’in patronu ünlü mimar Gökhan Avcıoğlu’nun imzasını taşıyan Trump Cadde, toplamda 2500 m2’lik üstü açık bir alana yayılıyor. Markaların konteynerlerde hizmet verdiği ve her konteynerin farklı bir tasarıma sahip olduğu Trump Cadde ilginç dizaynıyla şaşırtıyor. Hareketli sokakların yanı sıra 3 farklı etkinlik meydanı Trump Cadde müdavimleri için eğlence noktaları olarak konumlanıyor. Dünyaca ünlü grafiti sanatçılarının konteynerlerin  üzerine yaptığı çalışmalar Trump Cadde’nin ruhunu daha eğlenceli, neşeli, keyifli hale getiriyor. Markalar arasında dövmeci, nargileci gibi farklı konseptler de yer alıyor.
Trump Cadde’de toplam 25 marka yer alıyor ve markaların tamamı altlı üstlü yerleştirilen konteynerlerde hizmet veriyor. Sokağın özgür ruhunu, neşesini Trump Alışveriş Merkezi’nin teras katına taşıyan Trump Cadde, İstanbul’un sosyal yaşamına bugüne kadar denenmemiş bir konsept, yepyeni bir renk getirecek. Trump Cadde’de içinde şu markalar bulunuyor; Zouk, Sushi Chinese Express, Limonata, Fiorucci, Coca Cola, Home Store Kahve, Cafe Bien Loti, MatrakShop, Kasap Döner, BiggShop, Nezih Kebap, 1ABurger, Good Food, Salaş Pub, Alaçatı Kumru Evi, PapaBubble, Ranchero, Kağıthane, Sneakers&More, Hoca’nın Yeri, Kuğu Pastanesi, Rumi Tantuni, Plus Kitchen, Al Fakheer, Mehmet Tatlı Kuaför.