TÜRKİYE Radyo Televizyon Kurumu (TRT) kuruluşunun 50'nci yılı nedeniyle Türkiye'nin en yüksek vericisi Palandöken Dağı'nın doruğundaki Ejder İstasyonu'na tımanış düzenlendi.
Bugün saat 11.00'da Palandöken Kayak Merkezi'nin oteller bölgesindeki gondol lift istasyonu önünden başlayan yürüyüşe Vali Ahmet Altıparmak, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, TRT ses sanatçıları, sporcular ve doğaseverler katıldı. Zirve tırmanışına bir süre eşlik eden TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, kuruluş yıldönümü nedeniyle yurt genelinde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Bu etkinliklerden birinin de Erzurum'da gerçekleştirildiğini ifade eden Şahin, "Kurum olarak Türkiye'nin en yüksek vericisinin bulunduğu Ejder Verici İstasyonuna yürüyüş düzenliyoruz. Akşamda TRT sanatçıları Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde bir konser verecek" dedi.
Yaklaşık 200 kişinin katıldığı Ejder Tepesi tırmanışını Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Allaattin Karaca yönetti. TRT'nin flamasını Palandöken'in zirvesine dikeceklerini belirten Karaca, "Deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Ejder Tepesi'ne yaklaşık olarak 4 saatte varacağız. Zirvede saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşımızı okuyarak TRT'nin plamasını diktikten sonar Ejder Vericisine gezeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI