Ersan KÜÇÜKKURU / ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'de 51'inci Uluslararası Troia Festivali'nin final gecesinde sahne alan Fasa Fisa Dans ve Müzik Okulu, Barış Kordonu'nda sergilediği 'Ege Dansları' gösterisiyle beğeni topladı.
Çanakkale'de 12 - 16 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 51'inci Uluslararası Troia Festivali'nin son sürprizi Ege Dansları gösterisi oldu. İstanbul'da faaliyet gösteren Fasa Fisa Dans ve Müzik Okulu eğitmen ve öğrencileri, Çanakkale Barış Kordonu'nda izleyenlere keyifli anlar yaşattı. 50 kişilik gösteri grubu, Türkiye ve Yunanistan başta olmak üzere Ege kıyılarına ait sirtaki, zeybek, harmandalı, çökertme, oryantal, kasap oyunu gibi çeşitli dansları sergiledi. Yaklaşık üç saat süren gösteri izleyenlerden alkış aldı.
Fasa Fisa Dans ve Müzik Okulu Kurucusu Bahattin Bayburan sahnede, Ege kıyısında Türkiye ve Yunanistan kültürüne ait ortak dansları sergilediklerini kaydetti.
YALIM ERALP'TEN SİRTAKİ
Sirtaki grubunda dans gösterilerine katılan Türk-Yunan Defne Derneği Başkanı ve CNN Türk Diplomasi Danışmanı Yalım Eralp, Ege dansları merakının kendisinde iki yıl önce başladığını belirterek şöyle dedi:
"Ben dernek başkanı olarak Yunanlılara 'sirtaki öğreneceğim' diye söz vermiştim. Hırslanarak bütün dansları öğrenmeye başladım. Bu okul bana çok şey kattı. Çok güzel bir muhit. Barış, sevgi ve deşarj olma imkanını veriyor. Bir de çok önemli bir vasfı var. Kültürünüze ilavede de bulunuyorsunuz. Onun için devam edeceğiz. Bir hafta yapmazsak ayaklarımız duruyor."

FOTOĞRAFLI