Engin ÖZMEN- Ruhan YALÇIN- Ali Ümit ÜLKER- Mehmet YİRUN-Murat YAYIN/EDİRNE, TEKİRDAĞ, KIRKLARELİ, () - EDİRNE, Tekirdağ ve Kırklareli’nde yerel seçimler için sabah 08.00’den itibaren sandık başına gidenler oy kullanmaya başladı. Trakya genelinde yerel seçimlere katılım oranı yüksek oldu.
Edirne’de yerel seçimlerde oy verme işlemi saat 08.00’de başladı. Seçmenlerden bazıları yaz saati uygulamasının bir gün sonra uygulanacağından habersiz olarak sandığa erken gidince, beklemek zorunda kaldı. Edirne genelinde 302 bin 578 seçmen için toplam bin 80 sandık kuruldu. Seçmenlerin sabah erken saatlerinden itibaren oy kullanmaya gittikleri görüldü. Oy kullanma işlemi sırasında seçmenler kamera özelliği bulunan cep telefonlarını sandık görevlilerine teslim etti.
Kırklareli’nde de oy verme işlemi sabah 08.00’da başladı. Yerel seçimlerde 261 bin 537 oy kullanacak seçmen için 932 sandık kuruldu. Sabah saatlerinden itibaren seçmenlerin, yerel seçimlere yoğun katılım gösterdiği gözlendi.
İLK KEZ BÜYÜKŞEHİR İÇİNDE OY KULLANDILAR
Tekirdağ’da sabah 08.00’de başlayan yerel seçimlerde sandık başına gidenler ilk kez büyükşehir belediye başkan adayları içinde oy kullandı. Kent genelinde 634 bin 941 seçmen için 2 bin 195 sandık kurulurken, vatandaşların seçimlere yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Oy kullanma işleminin ardından hakkında arama ya da yakalama kararı olduğu tespit edilen 5 kişi de polis ekiplerince gözaltına alındı.
POLİSİN ÇADIR NÖBETİ
Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’ndeki dün gece Hükümet Konağı bahçesine 95’nci Zıhlı Tugay Komutanlığı tarafından sandık başkanlarının bekleme alanı olarak 7 sahra çadırı kuruldu. Çadırların zarar görmemesi için polis ekipleri sabaha kadar başında nöbet tuttu.
Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı Trakya’da oy verme işlemi sürüyor.

EÖ(LK/AAA)(FOTOĞRAFLI)