Engin ÖZMEN/EDİRNE, () - CUMHURBAŞKANLIĞI seçimleri nedeniyle Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı gümrük kapılarında yarın sabah başlayacak oy verme işlemi için planlanan 13 sandık kurulmaya başladı. Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’na 8 sandık kurulurken Yunanistan’a açılan İpsala Sınır Kapısı’na ise 2 sandık kuruldu.
İlk kez halkın seçeceği Cumhurbaşkanı seçimleri için gümrüklerde oy kullanma işlemi yarın sabah 08.00’da başlayacak. Bu nedenle Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Trakya’da belirlediği gümrük kapılarında 13 sandık kurulması çalışmaları başladı. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’nda yurt dışından giriş bölümüne 4, çıkış bölümüne 3, gar gümrüğüne ise 1 sandık kuruldu. Yine Bulgaristan’a açılan Dereköy ve Hamzabeyli Sınır Kapılarına ise 1’er sandık kuruldu.
Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı’na 1 sandık kurulurken İpsala Sınır Kapısı’na ise 2 sandık kuruldu.
TANITIM AFİŞLERİ ASILDI
Sandık kurulma çalışmalarının yapıldığı Kapıkule Sınır Kapısı’nda oy kullanacak olan Avrupa’da yaşayan Türk işçileri için bilgilendirme afişleri asıldı. Nasıl oy kullanacaklarına dair bilgilerin yer aldığı afişlerde seçmenlerin yurt dışı seçmen kayıtlarının olup olmadığının kontrol edilmesi, yoksa yurt dışı temsilciliklerine adres beyanında bulunmaları istendi. Ayrıca oy verme işleminin 16 Temmuz ile 10 Ağustos tarihleri arasında yapılabileceği belirtildi.
BİR HAFTADA 33 BİN ARAÇLA 150 BİN KİŞİ GİRDİ
Trakya’da sınır kapılarında hem hafta sonu hem de bayram yoğunluğu yaşanıyor. Sadece Kapıkule Sınır Kapısı’ndan son 1 haftada 33 bin 712 araçla 150 bin 32 kişi Türkiye’ye giriş yaparken, 6 bin 795 araçla 37 bin 275 kişi de çıkış yaptı. Gümrük yetkilileri oy kullanmak ve bayramı Türkiye’de geçirmek isteyenler sınır kapılarında yoğunluğa neden olacağını ancak olumsuzluk yaşanmaması gerek gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.

FOTOĞRAFLI