BALKANLAR üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde hava sıcaklığı sıfırın altına indi. Edirne’de süs havuzları ve yollar buz tuttu. Buz nedeniyle yolda takla atan otomobil bir evin bahçesine düştü. Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde sabah erken saatlerde başlayan ve kısa sürede etkisini yitiren kar yağışı yüksek tepeleri beyaza bürüdü.
Edirne’de dün gece Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı civarında başlayan kar yağışı kent merkezine ulaşmadan etkisini kaybetti. Soğuk havanın hakim olduğu şehirde sıcaklık sıfırın altında 5 dereceye kadar düştü. Bu nedenle yollarda buzlanma meydana gelirken, süs havuzları da buz tuttu. Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, buz tutan yollarda tuzlama çalışması yaptı.
KAYIP TAKLA ATTI
Sabah çalıştığı taksi durağına gitmek için yola çıkan 50 yaşındaki Fahri Çalışkan yönetimindeki 22 T 0363 plakalı otomobil, Fatih Mahallesi'de kayarak yol kenarındaki 3 katlı bir apartmanın bahçesine düştü. Ters dönen otomobilden hafif yaralı olarak çıkarılan Çalışkan ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Önüne çıkan otomobile çarpmamak için direksiyonunu kırdığını ifade eden sürücü Çalışkan, "Ben de ona çarpmamak için direksiyonu kırınca buzlu yolda kaydım, bahçeye takla attı" dedi.
Otomobil vinç ile bahçeden çıkarılırken, polisin kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.
ÇORLU’DA KAR KISA SÜRDÜ
Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede etkisini yitirdi. Sıfırın altında 3 dereye kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle bazı yollarda buzlanma meydana geldi. Araç sürücüleri trafikte ilerlemekte güçlük çekerken, çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi.
Çorlu Belediyesi ekipleri tarafından yollara buzlanmaya engel olabilmek için solüsyon atıldı. Tekirdağ kent merkezinde hava sıcaklığı sıfırın altında 2’ye düşerken, Kırklareli’nde ise sıfırın altında 4 dereceye kadar indi. Tekirdağ ve Kırklareli’nde kar ya da yağmur yağışı olmadı.