MANİSA’nın Saruhanlı İlçesi’nde düzenlenen 'Güvenli traktör kullanımı' kampanyasına destek vermek üzere ilçeye gelen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Başkanı Mustafa Çankal, Türkiye’deki traktör kazalarının yüzde 94’ünün teknik donanım eksikliğinden kaynakladığını belirtti.
Saruhanlı İlçesi’nde düzenlenen 'Güvenli traktör kullanımı' kampanyası çerçevesinde, ilçede çeşitli etkinlikler yapılarak, basit önlemlerle traktör kazalarının önüne geçilmesi hedefleniyor. İlçeye gelen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Başkanı Mustafa Çankal, traktör kazalarıyla ilgili bir konuşma yaptı. Türkiye’deki traktör kazalarının yüzde 94’ünün teknik donanım eksikliğinden kaynakladığını kaydeden Çankal, “Teknik donanım eksikliği nedeniyle meydana gelen kaza oranı araçlarda ise yüzde 18. Yani vidanız yok, teker eksik, havası yok, reflektörünüz yok. İşte kazalar bundan oluyor. 'Bir şey olmaz' söyleminden artık vazgeçmeliyiz. Trafik kazalarının önlenmesi için usulüne uygun hareket etmeliyiz. Kurallara uymalıyız. Gerekli tedbiri almalıyız. Eğer tedbir alırsak kaza yapsak bile bu kadar üzülmeyiz. Elimizdeki kıymetli şeylerin değerini onu kaybettiğimiz zaman anlıyoruz. Çok kıymetli olan evlatlarımızı, mallarımızı ve canlarımızı o kadar ucuz heba ediyoruz ki, 'keşke' dememek için 'bir şey olmaz' söylemini ortadan kaldırmalıyız” dedi.
EN FAZLA TRAKTÖR MANİSA VE KONYA’DA
Türkiye’de en fazla traktörün Konya ve Manisa’da bulunduğu bilgisini veren Çankal, meydana gelen traktör kazalarının önemli bir sorun olduğunu vurguladı. Trafik polislerinin ceza yazmaktan memnun olmadıklarını belirten Çankal, “Hiçbir donanımı olmayan bir traktör karşınıza geldiğinde ona 'hadi geç git' dediğiniz zaman o traktör gideceği yere varıncaya kadar onu gönderen memurun içi cız ediyor, 'Ya kazaya karışırsa, onu ben gönderdim' diye düşünüyor. Bu nedenle gerekli tedbiri almalı, ne kendimizi ne de bizi sevenleri üzmemeliyiz” diye konuştu.
Konuşmanın ardından traktör yarışması ve ödül töreni düzenlendi.