Erhan GÖĞEM / KIRIKKALE, () - ULUSLARARASI Karayolları ve Trafik Haftası etkinlikleri Kırıkkale'de Zafer Caddesi'nde başlayan yürüyüş ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerle sürdü. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerde yapılan konuşmalarda, trafik kazalarının yüzde 99'unun insan unsurundan kaynaklandığı  belirtilerek, sürücü ve yayalara 'Yolların kralı değil, kuralı var' uyarısı yapıldı.
Kırıkkale Vali Yardımcısı Rifat Ata yaptığı konuşmada, 2013 yılı sonu itibariyle Türkiye'de trafiğe kayıtlı araç sayısının 18 milyon'u bulduğunu belirterek, "Bu artan araç sayısıyla beraber trafik kazalarında da artışlar olmuştur. Trafik kazaları bilgisizlik, cehalet, uykusuzluk, alkol, aşırı hız, dikkatsizlik gibi birçok etkenden meydana gelmektedir. Aracımıza bindiğimizde ilk yapacağımız iş, emniyet kemeri takmamız olacak" dedi.
Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar da, sürücülerin hız ihlalleri sonucu trafik işaretlerine uyulmadığını, yorgun, uykusuz ve alkollü araç kullanılması sonucu kazaların kaçınılmaz olduğunu söyledi. 
KAZA SERGİSİ
Bu arada okullar arasında düzenlenen kompozisyon, slogan ve resim dallarında dereceye giren öğrencilerin yanı sıra yılın örnek sürücüsü Emin Ünlüoğlu'na ödülleri verildi. Cumhuriyet meydanında açılan sergi davetliler ve öğrenciler tarafından gezildi. Sergide alkollü araç kullanması sonucu trafik kazası yaparak yaralanan bir vatandaş canlandırıldı. Ayrıca alkollü bir sürücünün yaptığı kaza sonucu parçalanan aracın sergilenmesi de dikkat çekti.

EG(AY/COŞ) (FOTOĞRAFLI)