İSTANBUL, () İSPARK, cep otogarı projesinin ilk ayağı olarak hizmete açtığı Alibeyköy Cep Otogarı, 4 ayda yaklaşık 8 milyon İstanbulluyu ağırladı. İSPARK, önümüzdeki 5 yıl içinde kent genelinde cep otogarlarını 5’e çıkarmayı hedefliyor. Teknolojik alt yapısıyla adeta mini havaalanı gibi hizmet veren otogarda, 200 bin otobüs ve 30 bin araca da hizmet verildi.

Otogarların kent merkezinin dışına çıkarılması ve otobüslerin düzensiz yolcu indirme ve bindirme yapmaları nedeniyle kent trafiğinde neden oldukları yoğunluğunu azalmak amacıyla oluşturulan proje kapsamında hizmete açılan Alibeyköy Cep Otogarı, modern tesisleri ve kaliteli hizmet anlayışıyla her geçen gün yolcu kapasitesini artıyor.

Alibeyköy’de hizmete açılan kentin her noktasından servis ağıyla vatandaşlara hizmet veren otogar, modern görünümüyle yolculardan tam not alıyor. İSPARK, otobüslerin entegre ulaşım konsepti standartlarına uygun yerlerde parklanması için hayata geçirdiği cep otogar projesi ile otogarları modern ve sistemli bir yapıya kavuşmasını, kent insanında yaşam standartlarının yükseltilmesini hedefliyor.

 

İSPARK CEP OTOGAR PROJESİNİ DÜNYAYA AÇACAK

İSPARK, yapımı ve işletmesini yaptığı cep otogarlarının sayısını 2014 – 2019 yılları arasında 4 adet daha yaparak 5’e çıkarmayı hedefliyor. İBB Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Sağlık AŞ, BELBİM AŞ gibi İBB kurum ve iştiraklerinin faaliyet gösterdiği cep otogarı, farklı ülkelerden çok sayıda yabancı yatırımcı tarafından da ilgi görüyor. İSPARK,teknolojiyle donatılmış entegre ulaşım sisteminin bir parçası olarak tasarladığı cep otogar projesini başta Körfez ülkeleri olmak üzere Ortadoğu ve Balkanlar’da hayata geçirmeyi planlıyor.

CEP OTOGARLARI KENT GENELİNE YAYILACAK


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde otomasyon sistemiyle kontrol edilebilen cep otogarlarının artırılarak trafik sorununda önemli bir aşama kaydedilmesi planlanıyor. Azalan trafikle birlikte yakıt tüketiminin düşerken, hava kirliliği emisyonunun önüne geçilerek daha yaşanabilir daha çevreci bir kent hayatının oluşmasına katkı sağlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Alibeyköy Cep Otogarı’nı hizmete açtıklarını belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, “Sizlere daha iyi ve kaliteli hizmet vermek amacıyla cep otogarlarını yaygınlaştıracağız. Ulaşım ağına entegre, teknolojik donanımlara sahip modern cep otogarları ile trafik yoğunluğunun azaltılmasına ve daha sağlıklı bir çevrenin oluşmasına katkı sağlayacağız” dedi. .

CEP OTOGARLARI KISA SÜRELİ AKTARMA İSTASYONU

Cep otogarlarına gelen araçlar, kısa süreli bekleme yaparak yolcu indirip-bindirirken, böylece İstanbul genelinde sürücülerin trafiği işgal etmelerinin önüne geçilerek vatandaşların rahat, güvenli ve zamanında otogarlara ulaşması sağlanıyor. Cep Otogarı’nın bünyesinde; idari bina, kafeterya, bekleme salonu, otobüs acenteleri ile ziyaretçilerin kısa süreli parklanma yapabileceği otoparklar bulunuyor. Çocuk oyun parklarının da yer aldığı otogarda İSPARK personeli el terminali ile hizmet veriyor.

(FOTOĞRAFLI)