Sebile ÇETİN/BURSA, () - BURSA'da bir günlüğüne fahri trafik polisi olan engelliler, vatandaşlara emniyet kemeri kullanımı ve hız yapmamaları ile ilgili bilgileri içeren broşür dağıttı. Ancak broşür dağıtımı sırasında, kendileri için yapılan rampanın dik olması nedeniyle tekerlekli sandayeleri ile çıkmakta zorlanan engellilere, kendileriyle birlikte broşür dağıtan polisler yardım etti.
Engelliler Haftası nedeniyle sorunları hakkında farkındalık yaratmak isteyen Bursa Emniyet Müdürlüğü, Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Türkiye Sakatlar Derneği Bursa Şubesi’nin desteği ile engellileri bir günlüğüne fahri trafik polisi yaptı. En büyük sorunlarının kaldırımlara ve engelli otoparklarına araçların park edilmesi olduğunu söyleyen engelliler, kendilerine verilen emniyet kemeri ve hız uyarısı içeren broşürleri kent merkezinde vatandaşlara dağıttılar.
Bursa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar’ın da katıldığı etkinlikte yolda durdurulan araçlara bir işitme engelli tarafından kendilerine karşı daha duyarlı olması uyarısında bulunuldu. Yarım saat süren broşür dağıtımının ardından Atatürk Anıtı'nın arkasında bulunan meydana, sertifika töreni için geçildi. Bu sırada tekerlekli sandalyedeki engelliler kendileri için yapılan rampalardan çıkmakta zorlanınca, yardımlarına polisler yetişti. Polislerin yardımıyla rampa engelini aşan engelliler, daha sonra törene katıldı.
"FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK"
Bursa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Engelliler Haftasını kutlayarak, “Engellilerin toplumda var olduğunu hissettirmek, onları yaşamlarına saygı duyulmasını sağlamak, farkındalık oluşturmak istedik. En büyük sorunlarının kaldırımlar ve trafik olduğunu söylediler. Biz de farkındalık sağlamak için böyle bir görevlendirme yaptık. Biz Emniyet Müdürlüğü tarafından bu konudaki uyarılarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.
Konuşmalar işitme engelliler için işaret dili ile tercüme yapılırken, geçici trafik memuru olan engellilere sertifikaları verildi.

SÇ(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)