TRABZON Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis’te görevli doktor Zakire Uslu’nun bir hasta ve yakınının saldırısına uğraması, meslektaşları tarafından basın açıklaması ile kınandı.
Olay, dün saat 18.30 sıralarında hastanenin acil servisinde meydana geldi. Serviste görevli doktor Zakire Uslu, sinirsel şikayet ile hastaneye tedaviye gelen kadın hastanın saldırısına uğradı. Yüzüne yumruk darbesi alan Dr. Uslu, hasta kadının refakatçisinin de saldırısına maruz kalınca, şikayetçi oldu.
Olayla ilgili Jandarma soruşturma başlatılırken, Trabzon Tabipler Odası üyeleri, olayı hastane önünde düzenlediği basın toplantısı ile kınadı. Burada grup adına konuşan Dr. Ahmet Rıza Güner şunları söyledi:
"Hekimlere ve sağlık çalışanlarına karşı artarak devam eden şiddetin sonuçları kadar nedenleri üzerinde de durmalıyız. Bireysel ve toplumsal eğitimin bu sorunların önüne geçmekte çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bütün siyasilerden de bir ricamız olacak; kullanmaya devam ettikleri öfke dilinden vazgeçsinler. Çünkü toplumumuzun artık sevgi ve saygı diline ihtiyacı var. 365 gün icap nöbeti tutan kim? Lokma ağzındayken, yemeğini bırakıp ambulansta kim koşuyor yanına? Lütfen bir düşünün. Sağlık çalışanına el kaldırırken bir daha düşünün."

FT(TM/SS) (FOTOĞRAFLI)