Fatih TURAN/DÜZKÖY (Trabzon), () - TRABZON’un Düzköy İlçesi'nde yapılması planlanan HES Projesi, yöre sakinleri tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi.
Çiğdemli ile Gökçeler Mahallesi arasında yapılması planlanan HES inşaatına karşı çıkan Düzköy Çevre ve Yaşam Platformu üyeleri ile bir grup yöre sakini, Kale deresinde toplanarak tepki gösterirken, projenin durdurulmasını istedi. Grup adına konuşma yapan platform sözcüsü Yakup Civelek, projenin doğaya zarar vereceğini belirterek, şöyle devam etti:
"HES’lerle birlikte bölgenin iklimi ve doğası tarihe karışacak, tarım ve hayvancılık da zarar görecek. Bu olumsuzluklara karşı suyumuza, toprağımıza ve hayatımıza sahip çıkacağız. Yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz. Aksi halde Düzköy halkı meşru ve demokratik tepkisini sonuna dek kararlılıkla sürdürecektir. Derler halkındır, satılamaz"
HES’LERE HAYIR
Tarihi bir köprü ve dere fotoğrafının yer aldığı ve üzerine ‘Kale Deresi özgür akacak’  pankart açan grup, projenin yapılacağı dere üzerinde toplandıktan sonra ‘Dereler özgürdür, özgür akacak’ ve ‘HES’lere hayır’ sloganları attı.

FOTOĞRAFLI