Yunus Emre SEL/TRABZON, () - TRABZON'daki bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesine tepki gösterdi.
Atatürk Alanı’nda toplanan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Trabzon Şubesi, Türkiye Gençlik Birliği ve bazı siyasi parti mensupları ile vatandaşlardan oluşan 50 kişi, bayrağın indirilmesini, Türk bayrağı ve Atatürk posterleri açarak protesto etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çeşitli sloganlar atan grup adına ADD Şube Başkanı Cemal Verep açıklama yaptı. Lice’deki saldırının devlete ve millete yapıldığını belirten Verep, şunları söyledi:
"Bu saldırıya karşı net bir tavır almak ve önlemek, görevi başta Anayasamız gereği Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Milletinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanına, sonra da yürütme görevini Anayasa’ya göre yerine getirmek yetki ve sorumluluğunu taşıyan Başbakan ve hükümete aittir. Bugün Başbakan ve hükümet değil bu saldırıları önlemek, bu saldırıların tek nedenidir. Bu ülkeyi Türk, Kürt, Alevi ve Sünni diye ayrıştırıp iç savaş çıkarmaya çalışanlar 2 yıldır kitlesel eylemlerde emperyalizme ve faşizme karşı birleşerek mücadele eden halkımızın, ‘Birlik ve beraberlik içinde yaşama’ iradesine çarpacaklardır. Atatürkçü Düşünce Derneği de şartlar ne olursa olsun o mücadelenin en önünde yer alacaktır. Bizler, ‘Tam bağımsız bir Türkiye'de, şanlı bayrağımızı yeniden en yükseklerde dalgalandırmak’ üzere mücadeleye devam edeceğiz."
Açıklamanın ardından alanda toplanan vatandaşlar, 'Türk, Kürt kardeştir' ve 'Mustafa Kemal’in askerleyiz' sloganları atarak, olaysız dağıldı.

YES(TM/SS) (FOTOĞRAFLI)