DOĞU Karadeniz’in simgeleşen isimleri Temel, Dursun, İdris ve Fadime artık unutulanlar arasına girdi. Trabzon’da 2013 yılında dünyaya gelen hiçbir çocuğa bu isimler verilmedi.
Nüfus Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Trabzon il merkezinde geçen yıl 5 bin 971 çocuk dünyaya geldi. Bebeklere, yörenin simge isimleri olan ve fıkralarda da çok kullanılan Temel, İdris, Dursun ve Fadime gibi isimlerin artık verilmediği görüldü. Erkek çocuklara Adar, Abdulhey, Huzeyfe; kızlara ise Bihter, Efsa, Berru, Elyasa, Zerda ve Yazel gibi isimlerin verildiği kaydedildi. Nüfus Müdürlüğü yetkilileri, yeni doğan bebek isimlerinde ailelerin, son zamanlarda televizyon kanallarında yer alan dizilerdeki başrol oyuncularının adlarını daha çok tercih etmesinin dikkat çektiğini söyledi.
ARSİN BELEDİYESİ KAMPANYA BAŞLATMIŞTI
Arsin İlçe Belediye Başkanlığı bir süre önce yeni doğan bebeklere Temel, Dursun, İdris ve Fadime gibi yörenin simge isimlerini vermesi için kampanya başlatmış, çocuklara bu adları veren ailelerin Cumhuriyet altınıyla ödüllendireceğini duyurmuştu. Kampanya kapsamında 2012 yılında çocuklarına Fadime ve Temel adını veren sadece iki aile belirlenmiş ve onlara Cumhuriyet altını verilmişti.