TRABZON Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Adliye Sarayı’nda kalp spazmı geçiren sandık görevlisine ilk müdahalede bulundu.
Yerel seçim sonuçlarına göre Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yomra ilçesindeki Adliye Sarayı’nda İl ve Merkez İlçe Seçim Kurulu’na teşekkür ziyareti yaptı. Gümrükçüoğlu, basın mensuplarıyla sohbet ettiği sırada oy torbasını Merkez İlçe Seçim Kurulu’na bırakmak için gelen 54 yaşındaki öğretmen Ömer Lütfi Çamur’un kalp spazmı geçirdiği haberini aldı. Dahiliye Uzmanı olan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Adliye girişinde Çamur’un yanına giderek ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Hastanın doğru pozisyonda yatmasını sağlayan, nabzını ölçen Gümrükçüoğlu’nun ardından Adliye binasında görevli hemşire de Ömer Lütfi Çamur’un tansiyonunu ölçtü.
Bu sırada Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul da Adliye girişine gelerek Ömer Lütfi Çamur’un durumuyla ilgili bilgi aldı. Çamur daha sonra ambulansla KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

ÖA (TM/AAA)(FOTOĞRAF)