ARDAHAN'’ın Posof İlçesi'ne bağlı Eminbey Köyü sakinleri karayolunun tozlanmasına tepki gösterdi ve Türkiye- Gürcistan uluslararası karayolunu bir süreliğine trafiğe kapattı. O sırada Türkgözü Sınır Kapısı'na giden Kaymakam İbrahim Halil Şivgan, karayolunun önümüzdeki Çarşamba günü asfaltnacağını köylülere bildirerek eylemi bitirdi. 
Posof ile Türkgözü Sınır Kapısı arasındaki karayolunu asfaltlama çalışmaları öncesinde toprak dolgu yapıldı. Karayolundaki toprak dolgu nedeniyle her geçen taşıtın arkasında toz bulutu bırakması Eminbey köylülerini sinirlendirdi. Uluslararası karayolunu traktörlerle bugün öğle saatlerinde bir süreliğine trafiğe kapatan köylüler, "Günlerdir karayoluna toprak serdi. Sulama yapmadıkları için evlerimizde oturamaz, dışarıya çıkamaz olduk. Bir an önce yolun asfaltlanmasını istiyoruz. Yetkililerin sesimizi duyması için yolu trafiğe kapattık" diye konuştu.
Türkgözü Sınır Kapısına giderken Eminbey köyünde yolun trafiğe kapatıldığı gören Posof Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan, hemen köylülerle görüştü. Şivgan, "Biz de, sizler gibi yolun tozlanmasından rahatsızız. Sorunlarınızı dile getirmek için yaptığınız eylem için teşekkür ediyorum. Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüştüm, en geç Çarşamba günü yol asfaltlanacakmış. Bu süre içerisinde Posof belediyesi itfaiye araçlarıyla yolunuz günde birkaç defa sulanacak. Yolun daha fazla trafiğe kapanmasının bir anlamı yok. Mesaj alınmıştı eyleme artık son verrin" dedi.
Eminbey Köyü sakinleri, kaymakamın konuşmasının ardından yolu tekrar trafiğe açarak, dağıldı.

FOTOĞRAFLI