Halife YALÇINKAYA- Gökhan CEYLAN/SİVAS, () - SİVAS'ta yaşayan 90 yaşındaki Gülizar Topraktaş, oy kullanmaya torunu 35 yaşındaki Murat Güler'in kucağında gitti.
Sivas'ta sabah saatlerinde durgun giden oy kullanma işlemi öğlenden sonra hareketlilik kazandı. Kent merkezinde seçmenler kayıtlı oldukları sandıklara giderek oylarını kullandı. Seçmenin en çok yoğunluk gösterdiği seçim merkezlerinden biri de Fatih Mahallesi'ndeki İMKB Anadolu Lisesi oldu. Seçmenler sandıklara giderek oylarını kullandı.
Oy kullanmaya gelenler arasında bulunan 90 yaşındaki Gülizar Topraktaş dikkat çekti. Yaşlılıktan dolayı yürüme zorluğu çeken 6 çocuk annesi Gülizar Topraktaş'ı oy kullanmak üzere okula torunu Murat Güler getirdi. Okulun 3'üncü katındaki 2115 nolu sandığa giden Topraktaş oyunu torununun kucağında kullandı. Bazı seçmenlerin de minik bebekleri ile birlikte sandık başına gittikleri görüldü. Seçmenlerin bir çoğunun muhtarlıklarda bulunan seçmen kağıtlarını almamaları nedeni ile muhtarlar, okula getirdikleri seçmen kağıtlarını burada ilgili kişilere dağıttı.

FOTOĞRAFLI