Kadir ÖZEN/İZMİR, () - İZMİR'de Gülten K., uyuşturucu krizine girince polis nezaretinde hastaneye götürdüğü 14 yaşındaki kız torunu E.K.'nin buradan kaçtığını belirterek bulunması için yardım istedi. Babaanne Gülten K., uyarısına rağmen hastanedeki sağlık görevlilerinin gerekli önlemi almadığını ve kaçmasına olanak sağladığını öne sürerek, şikayetçi olduğunu söyledi.
Anne ve babası ayrı olan E.K., geçen perşembe günü, uyuşturucu krizine girdi. 6 aylık bebekken torununa bakmaya başlayan babaanne 55 yaşındaki Gülten K., E.K.'nin kaçmaması için polisten destek istedi. Polis nezaretinde Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan E.K., uyuşturucu madde bağımlıları için hazırlanmış odaya alındı. Bir süre sonra fırsatını bulan E.K., hastaneden kaçtı. Babaannesi Gülten K., Sağlık Bakanlığı'nı arayarak torununun kaçmasını engelleyemeyen hastanedeki görevlilerden şikayetçi oldu.
Torunun kaçmasından şüphelendiğinden, durumu yetkililere bildirdiğini söyleyen Gülten K., "Uyarmama rağmen önlem almadılar. Ben torunum için psikiyatri servisinden numara almaya çalışırken, E.K. kaçmış. Nerede olduğunu sorduğum zaman, 'En son dışarıda sigara içerken gördük' dediler. Aramalarımıza rağmen bulamadık. Sağlık Bakanlığı şikayet hattını aradım. Şikayetçi olduğumu ilettim. İlgileneceklerini söylediler" dedi.
Babaanne Gülten K., hayatından endişe ettiğini söylediği torunun biran önce bulunması ve tedavisi için yetkililerden yardım İstedi.

KÖ(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)