KARS Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube ekipleri, Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında, risk grubu altındaki çocukları rehabilite etmeye başladı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Yahya Çolak, 25 kızı gençlik merkezinde halk aşıklarıyla bir araya getirdi.
Aşıkların atışmasını heyecanla izleyen kızlar zaman zaman onlara eşlik etti. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Yahya Çolak, 460 çocuğa gençlik merkezinde farklı alanlarda eğitim verildiğini belirtti. Çocukları sokak ve kötü alışkanlıklardan kurtarmak için gece- gündüz demeden çalıştıklarını vurgulayan Çolak, şöyle dedi:
"Amacımız; öncelikle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi ahlak edinmeleridir. Onların uyuşturucu, sigara ve alkolden uzak kalmalarını sağlamaya çalışıyoruz SODES projesi kapsamında Gençlik Merkezi'nde yüzlerce çocuk, güvenli İnternet ve kütüphane hizmeti, film gösterimi, her türlü kültürel etkinliklerin yanı sıra Türkçe ve Matematik dersleri de alıyor. Hedef kitle kenar mahallerde oturan ve maddi durumu iyi olmayan aile çocukları. Fakat aralarında memur çocukları da var."
Proje kapsamında 25 ortaokul kız öğrencisi, aşıklık geleneği ile tanıştı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nün Faikbey Caddesi üzerindeki Gençlik Merkezi'nde bir araya gelen öğrencilerle ve aşıklardan Arif Tellioğlu, Ilgar Çiftçioğlu ile Haydar Koçulu ile tanıştı. Aşıklar, öğrencilere ilk olarak aşıklık geleneğini anlattı ve merak ettikleri soruları yanıtladı. Aşıklar daha sonra kendilerine ait türküler söyleyerek atışma örneği sergiledi. Öğrenciler ayrıca evlerinde kendi elleriyle yaptıkları pastaları da, polis ağabeyleri ve aşıklar ile birlikte keserek yedi. Gençlik merkezini ÇOGEP Projesi ile de birleştirdiklerini vurgulayan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Yahya Çolak, şöyle dedi:
"Daha önce dersleri çok kötü olan öğrencilerden 184'ü takdirname, 84'ü teşekkür, 36'sı bir üst sınıfa geçti. 16 çocuğun ise, birkaç zayıfı var. Bu da hem bizim hem de onlar açısından önemli bir başarı. Çocukların ellerinden tutulması halinde, ekstra bir özveride bulunmadan onları belli bir seviyeye çıkartabiliyoruz."

FOTOĞRAFLI