İSTANBUL, () LİV HospitalObezite Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Hasan Altun, Dünya Obezite Günü’nde tedavi ettiği hastalarıyla bir araya geldi. Hastalarının son bir yılda toplam bin kilo (1 ton)   verdiğini bildiren Altun, obezitenin en büyük sağlık sorunlarından biri olduğuna dikkat çekti. Son birkaç yıldır 22 Mayıs gününün obezitenin tehlikelerine dikkat çekmek amacıyla “Dünya Obezite Günü” olarak ilan edildiğini belirten Doç. Dr. Altun, “Hastalarımızın obeziteden kurtulmalarından sonra yeni bir hayatları oluyor. Her konuda daha iyiye gidiyorlar. Sağlıklarının iyileşmesinden başka kendilerine güvenleri artıyor, hayata bakışları değişiyor” dedi.
Altun, vücut kitle endeksi 35’in üzerinde olan ve kalp, şeker gibi bir hastalığı olanlarla vücut kitle endeksi 40’ın üzerinde olanları diğer koşulları da uygunsa ameliyatla tedavi ettiklerini anlattı.
Tedavi olan hastalardan Seval Güç, tedaviden sonra hayata yeniden başladığını dile getirdi. “Yeniden insan soluyorsunuz yeniden anne oluyorsunuz” diyen Güç, oğlunun bile kendisiyle gurur duyduğunu belirtti.
Pastacılık yapan Yasemin Arbak da “Benim işim pastaların içinde çok zordu ama tedaviyle başardık” dedi. Tedavi sonrası bacak bacak üstüne atmanın bile ayrı bir keyif verdiğini dile getiren Arbak, ameliyatın korkulacak bir tedavi olmadığını ve başarı şansının yüksek olduğunu dile getirdi.
Tedavi sonucu 60 kilo veren Levent İri ise eski müşterilerinin bile kendini tanıyamadığını anlattı. Hareketi hayatının merkezine oturttuğunu asansör kullanmadığını belirten İri, sık sık yürüyüşle hayatını hareketlendirdiğini söyledi.

(FOTOĞRAF)