KOCAELİ Sanayi Odası Meclis Toplantısı'na konuk konuşmacı olarak katılan Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, 2013 yılında 48 milyona yakın yolcu taşıdıklarını bu yıl hedeflerinin 60 milyon olduğunu söyledi.
Kocaeli Sanayi Odası Konferans salonunda yapılan Meclis toplantısına THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, sanayici ve işadamları katıldı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, yolcu sayısının yanı sıra zamanında kalkışa da çok önem verdiklerini belirterek şöyle konuştu:
"2013 yılında yüzde 86 ile zamanında kalkışı yakaladık. Bu oran Avrupa ortalamasının üzerinde. Ocak ayında da havaların güzel gitmesi nedeniyle yüzde 88.1 olan inanılmaz bir rakam yakalamış olduk. Şu anda THY toplam 246 şehir ve 106 ülkeye sefer yapıyor. Bu da bize dünya birinciliği getirdi."
"AFRİKAYI ÖNEMSİYORUZ’
Avrupa’da 90’ın üzerindeki noktaya uçtuklarını ifade eden Topçu konuşmasına söyle devam etti: 
"Avrupa'da havalimanı olup da uçmadığımız ülke yok. Uzakdoğu ve birçok ülkeye uçuyoruz. Afrika’da çok önemli bir destinasyon merkezimiz var. Afrika’da 6 noktaya uçuyorduk. Şu anda 37 şehre sefer düzenliyoruz. Sanayici açışından Afrika'yı çok önemsiyoruz. Uçtuğumuz tüm destinasyonlarda ihracat rakamlarında artış var. Ortadoğuda uçmadığımız büyük şehir kalmadı. ABD de çok yoğun trafik artışımız var. Orta Amerika’ya yoğunlaşmak istiyoruz. Uçulan frekansları da derinleştiriyoruz. 2014 yılında 16 milyar dolar gelir bekliyoruz. Günde 200 kalkıştan artık 1000 kalkışa geçtik. Avrupada 4 yıldızlı havayolu şirketiyiz."
Topçu, sivil ulaşıma açılan Cengiz Topel Havalimanı ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine, sivil havacılığın giderek geliştiğini, 2023'te durumunun daha iyi olacağını anlatırken şöyle konuştu:
"Sanayici makam aracını uçak olarak kullanmaya başladı. Bu da Cengiz Topel Havalimanı'nın önemini arttıracaktır. Buradan ülkenin birçok noktasına sefer yapılabilir. Netvork olmaması ve başka yerden uçak gelmemesi yani giden yerden dolu gelmemesi gibi bir sorun var. Bunlar eminim çapraz uçuşlar ve daha küçük uçuşların başlamasıyla Cengiz Topel Havalimanı'nın önemini arttıracağını düşünüyorum. Çapraz uçuşlar henüz yeterli değil ama eminim ki bununla ilgili gelişmeler olacak. Türkiye ekonomisi 150 milyar doları aşan ihracat yapan konuma geldi. İhracatcının ithalat payını azaltma adına diger şehirlerde teklif veriyor. Sivil Havacılığı'nın gelişeceği yüzde 100 kesin. Gereksiz olduğunu savunmak asla mümkün değil. Kocaeli’nde havalimanı var nasıl büyütürüz ona bakmamız lazım. THY olarak küçük uçakları olan yerleri de destekliyoruz. Bakanlarımız, il başkanlarımız arıyor. İmkanlarımız ölçüsünde nasıl bir katkı olacağını düşünüyoruz. Bu havalimanın rantabl işletileceğini düşünüyorum."