İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Silivri Meydanı’nda halka seslendi. Seçim otobüsünün üzerinden konuşma yapan Topbaş’a İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Tahir Sert de eşlik etti.
SİLİVRİ’YE METRO
Silivri’ye metro getireceklerini ifade eden Topbaş “Silivri’ye metrodan bahsediyoruz. Hayalleri yetişmez. İstanbul’un diğer noktalarından geçecek, buradan bir insanın şehir merkezine kolaylıkla gidebileceği bir geleceği düşünüyoruz. Planlara işledik” dedi.
DAR GELİRLİYE 10 BİN KONUT
KİPTAŞ’ın dar gelirlilere yönelik 10 bin konut yapacaklarını söyleyen Topbaş “KİPTAŞ Genel Müdürüme bundan sonra lüks binalar yapmayacaksın, dedim. Kıymetli yer varsa para kazanmak için yap ama genel olarak dar gelirli insanların, konut sahibi olma hayalleri kuramayanlara kira öder gibi konut yapacaksın dedim. Birinci etapta 10 bin konut, bunun 1100 tanesini hemen başlatıyoruz. Arkası devam edecek” şeklinde konuştu.
HALKA RAĞMEN PLAN OLMAZ
Köy yaşamını daha kaliteli hale getirmek ve imar sorunlarını çözmek için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Topbaş, "Arkadaşlarımıza ‘Silivri planlarını geri çekin, halka rağmen plan olmaz. Halkın bilgisi dahilinde planları yapacaksınız, geri çekin dedim” diye konuştu. Konuşmasının ardından Silivi seçim bürosunun açılışını yapan Topbaş, Çatalca programı için Silivri’den ayrıldı.