Ezgi ÇAPA / İstanbul, () İstanbul’un ticaret merkezlerinden Perpa’nın yeni yapılan ısıtma-soğutma sisteminin açılış törenine katılan İstabul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Kadir Topbaş, yaptığı konuşmada 3’üncü yönetim döneminde "katılımcı demokrasi" vurgusu yaptı. Perpa Yönetim Kurulu ve esnafına seslenen Topbaş “Tasvip etmediğiniz kararların size bir baskı olarak kullanıldığını hissettim. Bundan sonraki süreç daha farklı çalışacak” dedi. 
Şişli ilçesinde bulunan Perpa Ticaret Merkezi’nin yenilenen ısıtma ve soğutma sistemleri, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katıldığı kahvaltılı açılışla gerçekleşti. 669 bin metre kare alana kurulu Perpa’daki 5 bin klima sökülerek yerine 12 milyon liraya mal olan ısıtma- soğutma sistemi kuruldu. İstanbul’un merkezinde bulunan ticaret merkezinin havalandırma ve ısıtma sistemleri işyerlerinin üzerinden geçen 33 kilometre uzunluğundaki özel boru sistemi ile sağlanacak.
TOPBAŞ’TAN KATILIMCI DEMOKRASİ VURGUSU
Perpa Yönetim Kutulu üyeleri ve esnafları bir araya getiren kahvaltıda konuşan Perpa A Blok Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sezgin Perpa’nın imar planları hakkında sıkıntılarını dile getirdi. Kendisinden sonra kalabalığa seslenen Topbaş ise 3’üncü döneminde katılımcı demokrasiyi önemsediğini vurgulayarak “(Perpa’yla ilgili) Bilmediğim detayları öğrendim. Burada bir kaygıya düşüldüğünü gördüm, üzüldüm. Tasvip etmediğiniz kararların size bir baskı olarak kullanıldığını hissettim. Bundan sonraki süreç daha farklı çalışacak” dedi. Perpa’nın A ve B blok yönetim kurulu üyeleri ve yetkililerle birlikte esnaf ve vatandaşların da katılabileceği açık toplantı önerisinde bulunan Topbaş “Burasıyla ilgili kararları buradaki insanlar verir. Buraya bir rant anlamında bakamayız. Perpa’dan gelir sağlarız bakış açısıyla bakmadığımızı bilmenizi isterim” dedi.
İNSAN SEVGİSİNE SAHİP YÖNETİCİLERİMİZ VAR
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise İstanbul’un sorunlarının şehrin bütün bileşenlerinin el birliği yapması ile daha çabuk çözüleceğini belirterek “Sorunları birlikte ele alarak çözmek, katılımcı demokrasinin nimetlerinden istifade etmek, sorumluluğu paylaşmak, adeta yetkiyi de paylaşmak. Bunu başarayacak bilgiye, kültüre,erdeme, hepsinden önemlisi insan sevgisine sahip idarecilerimiz var, yöneticilerimiz, insanlarımız var” diye konuştu.
Vali Mutlu ve İBB Başkanı Topbaş’a sunulan plaketlerin ardından, Mutlu ve Topbaş 2 bin 200 işyerinin bulunduğu Perpa’da iklimlendirme sisteminin açılışını yaptı.
5 BİN KLİMA SÖKÜLDÜ
Perpa’nın iklimlendirmesini sağlayan 5 bin klima yerine ısıtma, soğutma ve havalandırma işlemlerini yapan özel bir depo kuruldu. Toplam 11 bin 598 bin liraya mal olan sistem ile yılda 2 milyon 100 bin kW saat elektrik tasarrufu ve 480 bin m3 doğalgaz tasarrufu sağlanacak.
(BB) (FOTOĞRAFLAR)