Ezgi ÇAPA - Ünsal ÇAKIN / İstanbul, () Yerel seçimlere 10 gün kalan Büyükçekmece’de seçim irtibat bürosu açan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Türkiye’de ilk defa metro gar yaparak Büyükçekmece’nin metrosuna kadar getireceğiz. Buradan metroya binerek İstanbul’un ve Türkiye’nin istediğiniz noktasına raylı sistemle gidebileceksiniz” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükçekmece Turgut Özal Bulvarı’nda açılan AK Parti Seçim İrtibat Bürosu önünde vatandaşlara seslendi. “Dünyanın izlediği İstanbul’da yaşamaktayız” diyen Kadir Topbaş, birkaç gün önce ziyaretine gelen Londra belediye başkanının kendisine ‘İstanbul finans merkezi oluyor, ortak çalışmalarımız olabilir’ dediğini hatırlattı. Başkan Topbaş, Paris’teki hava kirliğinin önlemek için alınan kararı ise şöyle değerlendirdi: “Paris’te hava kirliği nedeniyle araçların iki günde bir trafiğe çıkması kararı alınırken, İstanbul’da ne hava kirliliği, ne çözülemeyecek trafik var. Birileri İstanbul’u Paris yapacağım diyor, Paris sıkıntılar içerisinde” dedi.
TÜRKİYE’NİN İLK METROGARI BÜYÜKÇEKMECE’YE
Türkiye’nin ilk metrogarının Büyükçekmece’de yapılacağını ifade eden Topbaş, “Bakırköy’den Beylikdüzü’ne gelecek metroyu Türkiye’de ilk defa metro gar yaparak Büyükçekmece’nin metrosuna kadar getireceğiz. Buradan metroya binerek İstanbul’un ve Türkiye’nin istediğiniz noktasına raylı sistemle gidebileceksiniz” diye konuştu.
YENİKAPI DOLGU ALANININ ASIL AMACI BİYOLOJİK ARTIMA TESİSİ YAPMAK
23 Mart’ta AK Parti mitinginin düzenleneceği Yenikapı’daki dolgu alanına da değinen Topbaş, “Dolgu alanını yapmamızın ana gerekçesi ileri derecede biyolojik arıtma yapma tesisi alanı elde etmek için. Yer yok çünkü. Bunun için o dolgu alanı yaptık, biyolojik arıtma tesisi kuracağız” ifadelerini kullandı.
AAN MUHALEFETİN İSTANBULLULARDAN ÖZÜR DİLEMESİ LAZIM
Ana muhalefetin su konusunda söz hakkı olmadığını vurgulayan Topbaş, “Ana muhalefetin İstanbullular'dan özür dilemesi lazım. Haftada bir gelen su kirlilik nedeniyle koli basili nedeniyle kaynatmadan kullanmayın diyorlardı. Çevre konusunda dereleri açık kanal kabul edip bütün ederleri kirletmişler. Böyle şey olur mu? Bunların pisliklerini biz temizliyoruz” diye konuştu.
Konuşmasının ardından AK Parti Büyükçekmece adayı Celal Babayiğit ile vatandaşları selamlayan Topbaş, daha sonra Cumhuriyet mahallesi Seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı. Topbaş ardından seçim otobüsüyle vatandaşları selamlayarak Beylikdüzü’ne geçti.
(BB) (FOTOĞRAFLI)