Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, () İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Tuzla Belediyesi işbirliği ile Via Properties tarafından Tuzla’da inşa edilecek Viaport Marin’in tanıtımı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleşti. Topbaş, "ilk göreve geldiğimiz zaman 2004 yılında 2 milyon 800 bin turistten şimdi 11 milyonlara yaklaştığımız bir kentte biz  20 -30 milyonlar gibi genel anlamda söylüyorum İstanbul'un turist alabilme kapasitesini ortaya çıkarmış bulunuyoruz" dedi.

570 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilecek Viaport Marin’in Çırağan Sarayı’ndaki basın tanıtımına İBB Başkanı Topbaş’ın yanı sıra, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ve davetliler katıldı.

HER İLÇEYE FARKLI TEMA
İstanbul’un bir ülke özelliği gösterdiğini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Böyle bir şehirde 'tüm ilçelerimize yeni fonksiyonlar, farklı temalar verelim. Her ilçe farklılıklarıyla ön plana çıksın' dedik. Bu nedenle Tuzla’daki Viaport Marin projesini önemli bir proje olarak görmekteyiz" dedi. Marina’nın önemli bir destinasyon olacağını belirten Topbaş, "Sadece İstanbul için değil yurt dışından gelecek insanlar için bir proje ortaya koyduk" şeklinde konuştu.
TURİST SAYISI HEDEFİ 20-30 MİLYON
Topbaş, "ilk göreve geldiğimiz zaman 2004 yılında 2 milyon 800 bin turistten şimdi 11 milyonlara yaklaştığımız bir kentte biz,  20 -30 milyonlar gibi genel anlamda söylüyorum İstanbul'un turist alabilme kapasitesini ortaya çıkarmış bulunuyoruz" dedi.

"PROJE, EKOLOJİDEN ÇEVREYE BİLİMSEL RAPORLAR DOĞRULTUSUNDA HAZIRLANDI"
Projenin bilimsel doğrularla hazırlandığının altını çizen Topbaş, "Yarın bir takım iddialar ortaya çıkmasın, çevreyle ilgili hassasiyetleri, oradaki lagünü ele aldık. Geçmişte içmeleriyle meşhur olan Tuzla bugün de farklı aktivitelerle meşhur hale gelecek" ifadelerini kullandı.

İSTİHDAM ÖNCELİĞİ TUZLA’DA YAŞAYANLARA
Projenin 2500 kişilik istihdam olanağının büyük bir kısmının Tuzla’dan sağlanacağını vurgulayan Kadir Topbaş, Eyüp’te inşa edilen Vialand projesini örnek gösterdi. Topbaş, "Bütün yatırım alanlarımızda öncelikle yaşam alanındaki insanların yaşamlarını kaliteleştirecek adımları atıyor, arkasından İstanbul’u etkiliyor."

PROJE 1 YILDA TAMAMLANACAK
600 bin metrekarelik alana inşa edilecek 5 çıpalı marinanın bitim tarihine ilişkin söz alan Topbaş "Tarihi yazıyoruz, inşallah 1 yıl sonra birlikte açacağız" dedi. Programda konuşan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da projede çevreyi dikkate aldıklarını söyleyerek "Proje ihale edilmeden önce, bütün süreçleri geçirdikten sonra, ÇED raporu alınarak ihale aşamasına gelinmiştir. Proje 19 kurumun görüşü alınarak yapıldı" dedi.

TÜRKİYE’DEKİ İLK DENİZ OTELİ
5 çıpalı marina konseptinin uyarlandığı Tuzla Viaport Marin projesi, 570 milyon TL’lik yatırımla gerçekleşiyor. 600 bin metrekarelik alana inşa edilecek marinada 150 bin metrekare yeşil alan yer alacak. Adacıkların üzerine yerleştirilmiş otel ve yat sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ticari ünitelerin bulunacağı 750 yat kapasiteli marinada, Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen deniz oteli de yer alacak.

EC (MK) (FOTOĞRAF)