İdris TİFTİKÇİ / İstanbul, () İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile AK Parti Milletvekili Ömer Dinçer, Güngören'de toplu açılış törenine katıldı. Kadir
Topbaş, törende yaptığı konuşmada, "İnşallah yakın bir tarihte ihalesi yapılacak olan Kirazlı-Bakırköy İDO metro hattı, 9 kilometrelik hat, Bağcılar Caddesi'nden geçecek ve buradan 200 metre ötede bir istasyona erişeceksiniz. Metro ile buluşacak Güngören" dedi.
Topbaş, kentteki yatırımlara da değinerek, "Allah nasip ederse, Avrupa Yakası'nda bitme aşamasına gelen 700 bin metrekare alan üzerine 20 bin sokak hayvanlarıyla ilgili barınak yaptık, bitme aşamasına geldi. Büyükşehir olarak biz yapacağız. Asya Yakası'na da, 650 bin metrekare alana 15 bin hayvanlık barınak yapıyoruz. Bu konudaki hassasiyetlerimizin bilinmesini istiyoruz" diye konuştu.

"İLÇE BELEDİYELERİN NÜFUSLARINA GÖRE İLK ETAPTA 100 ADET KREŞ"
İstanbul'un park sorununa da dikkat çeken Kadir Topbaş, "100 bin araçlık, çoğu kapalı olmak üzere yeni otoparklar yapacağız. Yeni metrolar, planlara işledik. Hamdolsun kasamızda paramız da var. Devlete 1 kuruş borcumuz yok. Hava raylar, teleferikler dahil yapacağız. Sokak aralarındaki parklanmaları önlemek için, 1-2 binayı satmak isteyenlerden satın alarak, sokak arasındaki araçların kullanacağı, özel onların kullanacağı otoparklar yapacağız. Arzu ettiğimiz, sokaklarda artık parklanma olayına son verelim. Sokaklar artık yayalara, halkımıza ve insanlarımıza kalsın" şeklinde konuştu.
Kreş sorununa da değinen Topbaş, "İlçe belediyelerin nüfuslarına göre ilk etapta 100 adet kreş hedefe koyduk. Başkanımız da bize yer bulma konusunda yardımcı olursa, onu da yapacağız inşallah" dedi.
Topbaş ve Dinçer, açılışın ardından Güngören'e yapılan katlı otoparkı gezdi.

(BB) (FOTOĞRAFLI)