Ezgi ÇAPA-Ünsal ÇAKIN/İSTANBUL, () İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı ve AK Parti adayı Kadir Topbaş,  Beylikdüzü'nde İBB Osmanlı Parkı'nın açılış töreninde konuştu. Topbaş, yoğun talep nedeniyle metrobüs hattının metroya dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Yakın gelecekte Beylikdüzü'nden metroya binen birinin 55 dakika sonra Taksim'de olacağını belirten Topbaş "Beylikdüzü'ne metrobüs hattının gelmesine ısrar edildi. Biz metrobüsü bugünkünün yarısı kadar insan taşıyacak, diye tercih ettik. Otobüslerle bu kadar insan taşınması mümkün değil. Çünkü sıkıntılı bir oluşum ortaya çıkarmakta. İnsanımızın büyük tercihini gördük ve metroya dönmesi gerektiğini söyledik. Şu anda 26 kilometreye ulaşacak şekilde, Bahçelievler'den Büyükçekmece'nin merkezine gelecek tarzda metro ihalesinin hazırlığı içerindeyiz" dedi.
Metro hattının Büyükçekmece'den Silivri'ye uzanacak şekilde planlandığını belirten Topbaş, "Metro Büyükçekmece'ye geldiğinde bir bina yapacağız, içine girecek. Bu bina metro-gar olacak. Bir aktivite alanı olacak, yakında basına tanıtacağız" dedi. 

EÇ (MK) (FOTOĞRAF)