ADANA'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kışla Mahallesi'ndeki işyerinin 50 bin, evinin ise 104 bin lira karşılığında zorla istimlak edildiğini belirten 50 yaşındaki Ali Akpınar, aynı yere yapılacak konutların altındaki, kendisininkiyle aynı büyüklükteki bir işyeri için Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) 350 bin lira istediğini iddia etti.
Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Kışla Mahallesi'nde bulunan ve kentsel dönüşüm ilan edilen alandaki ev ve işyerleri, bir süre önce Yüreğir İlçe Belediyesi'nin de katıldığı çalışma ile istimlak edilerek yıkılmaya başlandı. Ancak 4389 sokak üzerinde 1 katı kardeşine ait, 3 katlı evi bulunan Ali Akpınar, zemin katını manifaturacı olarak çalıştırdığı binayı kentsel dönüşüm için vermek istemedi. İddiaya göre görevliler, Akpınar'ı zorlayarak 134 metrekare işyerine 50 bin, 134 metrekare olan evine de 104 bin lira değer çıkartarak binanın istimlak edildiğini beyan etti. Daha sonra evi terk etmesi istenen Akpınar, yeni yapılacak bloklardan ev ve işyeri istedi. Ancak Akpınar'a yeni yapılacak binalarda 134 metrekare bir işyerinin 350 bin lira olduğu ve isterse kendisine öncelik tanınabileceği söylendi.
Bunun üzerine TOKİ'ye itiraz dilekçesi verdiğini belirten Ali Akpınar, süreç devam ederken, yıkım ekiplerinin kapısına dayandığını belirterek, "Sen gelip benim evimi işyerimi zorla alıyorsun. Benim rahatımı bozuyorsun. Sonra buradaki binaları yıkıp yeni evler, işyerleri yapacağını söylüyorsun. Ben buradan sadece işyeri isteyince benden 50 bine aldığını, 350 bine satmaya çalışıyorsun. Başbakanımız, 'Kentsel dönüşüm alanlarına helalleşelim öyle evleri alın' demişti. Ben kimseye hakkımı helal etmiyorum. Evimi, işyerimi zorla elimden aldılar" dedi.
TOKİ'ye bağlı çalışan yıkım ekipleri, bugün Ali Akpınar'ın daha önce boşalttığı ev ve işyerinin bulunduğu binayı iş makineleri yardımı ile yıktı.