TOKAT'ta Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir araya gelen kadınlar, gökyüzüne dilek feneri bıraktı. 
Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, kadına yönelik şiddete karşı mücadele ve dayanışma günü dolayısıyla Niksar yolu kavşağında stant açtı. Açılan stantta vatandaşlara gün boyunca uyarıcı broşürler dağıtıldı. Akşam saatlerinde ise burada çok sayıda kadın toplandı. Toplanan kadınlar gökyüzüne dilek feneri bıraktı. Bu sıra bazı dilek fenerlerinin kaldırım kenarında bulunan ağacın dallarına çarpması bir süre paniğe neden oldu. Ardından kadınlar davul zurna eşliğinde halay çekti.
Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Cem Gül, kadına şiddete karşı olduklarını söyleyerek, "Arkadaşlarımız dilek fenerlerini uçurtarak dileklerini tuttular. Bu şekilde kadına şiddete karşı farkındalık oluşmasını hedefledik" dedi.
'KADINA VURMA DAVULA VUR'
Tokat Gönül Elçileri adına programa katılan Fatma Esin Tuna ise davulu omzuna takarak bir süre davul çaldı. 'Kadına vurma davula vur' diye slogan atan Tuna, "Bütün erkeklere davul öneriyorum. Çok güzel stres attırıyor davul" dedi. Tuna daha sonra yoldan geçen erkeklere davula vurmasını istedi.