Fatih YILMAZ/ TOKAT, () - TOKAT'ta bir grup, İstanbul'daki Gezi olayları sırasında başından gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Berkin Elvan için eylem yaptı. Eyleme yoldan geçen bazı kişilerin tepki göstermesiyle yaşanan gerginliği polis önledi. 
Tokat'ta Eğitim Sen öncülüğünden yapılan ve yaklaşık 150 kişilik grup, Cumhuriyet Meydanında bir araya geldi. Alanda yoğun güvenlik önlemi alan polis, grubun eylem yaptığı alan ile vatandaşların yürüdüğü kaldırım ortasına barikat kurdu. 'Onların çocukları çaldı, bizim çocuklarımız öldürüldü' pankartı açan grup, 'Berkin Elvan ölümsüzdür' diye slogan attı. Bu sırada çevrede toplanan bazı kişiler gruba tepki göstererek üzerlerine yürümeye çalıştı. Ancak barikat kuran polis tepki gösterenleri alandan uzaklaştırarak gerginliğin büyümesini engelledi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Şube Başkanı Orhan Gökçek, "Her ailenin umutla iyi haberlerini beklediği Berkin Elvan'ın ölüm haberi tüm ülkeyi derinden üzüntüye boğmuş, ölümü ülke çapında büyük bir öfkeye yol açmıştır. Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştirilen kitlesel protestolar, boykotlar ve eylemler ile vicdan sahibi olan bütün halklar Berkin'e sahip çıkmış, katillerinin ve arkasındaki güçlerin peşini bırakmayacaklarını ilan etmişlerdir" dedi.
Grup daha sonra Cumhuriyet Meydanından Niksar Yolu kavşağına kadar slogan atarak yürüdü. Yürüyüş sırasında grup yoldan geçen Ak Parti seçim aracını yuhaladı. Araç bunun üzerine müzik yayınını kesti. Gruptakiler yürüyüş sonrası olaysız dağıldı.

FY (EA/RT) (FOTOĞRAFLI)