Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, () - TOKAT Belediyesi, yoksulların ekmek ihtiyacının karşılanması amacıyla fırınlara konulan 'Askıda Ekmek' uygulamasını süper marketlerde başlattı.
Tokat Belediyesi kentte yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin günlük ekmek ihtiyacını karşılamak için 'Askıda Ekmek' projesi hazırladı. Osmanlı dönemindeki fakir insanların ekmek ihtiyacının karşılanması amacıyla fırınlara konulan 'Askıda Ekmek' uygulaması örnek alınarak hazırlandığı belirtilen proje kapsamında 8 şubesi olan süper market ile anlaşıldı.
Anlaşma kapsamında süper markette alışveriş yapanların, kasaya geldiklerinde ihtiyaç sahibi kişilerin süper marketten ücretsiz ekmek alabilmeleri için istedikleri sayıda ekmeğin fiyatını ödeyerek aldıkları ekmekler oluşturulan askılara konuluyor. İhtiyaçlı aileler ise maddi durumlarını bildirerek bu askılardan ücretsiz ekmek alıyor.
Esentepe Mahallesi'nde bulunan süper markette projenin tanıtımına katılan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Aşevimiz var, yemekler veriyoruz. Birçok nakdi ve ayni yardımları yapıyoruz. Bunun yanında insanlarımızı da sosyal sorumluluğa vesile kılmak, alan elle veren eli buluşturmak hedeflerimizden bir tanesidir. Bu proje Osmanlı'dan ecdadımızın yaptığı bir proje. 3-4 tane ekmek alanın bir fazla, iki fazla ya da beş fazla kendi bütçesine göre ekmeği ihtiyacı olana bırakması olayıdır" dedi.
Başkan Eroğlu, ihtiyacı olanların durumu Tokat Belediyesine ya da market yetkililerinde bildirdiğinde ücretsiz ekmek alabileceğini belirtti. Konuşmasının ardından 'Askıda Ekmek' tabelasına 10 ekmek yazan Eroğlu, ilk bağışı yaparak projeyi başlattı.

FOTOĞRAFLI