TOKAT'ta akraba evliliği yapan Mevlüt ve Hatice Orakçı çiftinin zihinsel engelli dünyaya gelen yaşları 19 ile 28 arasında değişen 4 çocuğu için düzenlenen doğum günü partisine Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ile AK Parti Milletvekili Dilek Yüksel de katıldı.
32 yıl önce akraba evliği yapan Mevlüt ve Hatice Orakçı çiftinin 5 çocuğundan Tuğba (21), Sema (21), Mustafa (19) ve Suzan (28) engelli olarak dünyaya geldi. Kent merkezinde oturan çift, dört engelli çocuğunu büyütmek için büyük çaba sarf etti. Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yapılan ev ziyaretlerinde dört engelli kardeşin hayatlarında hiç doğum günü kutlamadıkları öğrenildi. Bunun üzerine hareket geçen il müdürlüğü ekipleri, Orakçı ailesi için doğum günü kutlama programı hazırlandı. Program kapsamında ev süslendi. Kutlamaya Vali Mustafa Taşkesen, AK Parti Milletvekili Dilek Yüksel ile birlikte bazı protokol üyeleri davet edildi. Ardından kutlama için eve gelen Vali Mustafa Taşkesen ve eşi Betül Taşkesen, kardeşlerin resimlerinin bulunduğu ve üzerinde 'mutluysanız mutluyuz, iyi ki varsınız' yazılı pastayı 21 yaşındaki Tuğba ile birlikte kesti. Ardından dört kardeşe çeşitli hediyeler verildi. 
Anne 42 yaşındaki Hatice Orakçı ile inşaat işçisi baba 45 yaşındaki Mevlüt Orakçı, çocuklarının ilk kez doğum günü kutladıklarını belirterek, düzenleyenlere teşekkür etti.