TOKAT'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü coşkuyla kutlandı. KESK öncülüğünde yapılan kutlama programı sürerken, inşaat işçilerinin yağmur altında çalıştıkları görüldü. 
Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde toplanan gruplar, kutlamanın yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na kadar olan yaklaşık 2 kilometrelik yolu yürüyerek geldi. Çeşitli siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan gruplar 1 Mayıs'la ilgili döviz ve pankartlar taşıyarak slogan attı. KESK öncülüğünde yapılan kutlama programına katılan sivil toplum örgütleri arasında türbanlı kadınlardan oluşan Tokat Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği dikkat çekti. Dernek üyeleri sık sık tekbir getirdi. Yürüyüş sonrası polisler tarafından alana alınan gruplar, 1 Mayıs 1977'de çıkan olaylarda hayatını kaybedenler ve Gezi Parkı olaylarında yaşamlarını yitirenler için saygı duruşunda bulundu. Ardından yapılan konuşmalarından ardından müzik eşliğinde halaylar çekildi. Kutlamalar olaysız tamamlandı.
YAĞMUR ALTINDA ÇALIŞTILAR
Tokat'ta 1 Mayıs işçi bayramı etkinlikler düzenlenirken bazı işçiler ise ara vermeden çalışmaya devam etti. Behzat Bulvarı'nda inşaatı devam eden yedi katlı bir binada işçilerin çalıştıkları görüldü. Sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmaya başladıkları öğrenilen inşaat işçileri, zaman zaman etkili olan sağanak yağışa rağmen çalışmalarını sürdürdü.
İşçilerden 50 yaşındaki Sebahattin Karaca, ekmek parası için çalıştıklarını söyleyerek, "İşçi bayramının kavgasız kutlanması lazım. Biz mecbur çalışıyoruz, ekmek parası için" dedi. İşçilerden 45 yaşındaki Recep İnan ise, inşaatın 7'nci katında kolonları diktiklerini söyleyerek, "Bizim bayramımız bu işte. Bayram diyerek olay çıkartmaya gerek yok. Çalışacaksın ekmek parası çıkartacaksın" diye konuştu.

MT,FY(EA/SS) (FOTOĞRAFLI)