Mustafa TURAPOĞLU- Fatih YILMAZ/YEŞİLYURT(Tokat), () - YÜKSEK Seçim Kurulu tarafından seçimlerin yenilenmesi kararlaştırılan Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde seçmenler bugün yeniden sandık başına gitti. 1002 numaralı sandıkta başkanı ile siyasi parti sandık görevlileri yaşlıların yakınları ile oy kullanması konusunda tartıştı.
Yeşilyurt'ta 30 Mart'ta yapılan seçimlerde mevcut belediye başkanı ve AK Parti'nin adayı Kazım Misafir 1410, MHP'nin adayı Kübra Sever Taşkıran ise 1360 oy aldı. İl Seçim Kurulu, MHP'nin 1007 nolu sandıkta engellilerin yerine sandık başkanının oy kullandığı yönündeki itirazı üzerine seçimi iptal etti. Yüksek Seçim Kurulu ilçede seçimlerin 1 Haziran'da yenilenmesi kararını aldı. 
Belediye başkanlığı ve il genel meclisi üyeliği seçimi için 12 sandıkta 3 bin 142 seçmenin bulunduğu ilçede oy verme işlemi sabah saat 08.00'da başladı. İlçe sakinleri sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanmak için sandıkların bulunduğu okullara gitti. Yapılan kontrollerin ardından seçmenler oy kullandı. 
Yatılı Bölge Ortaokulu'nda bulunan 1002 numaralı sandıkta, sandık başkanı ile siyasi parti sandık görevlileri arasında tartışma çıktı. Okuma yazma bilmedikleri için yakınları ile birlikte oy kabinine gitmek isteyen yaşlılara, sandık görevlileri karşı çıktı. Bunun üzerine siyasi parti müşahitleri ile sandık başkanı arasında tartışma çıktı. Bir süre devam eden tartışma daha sonra diğer görevlilerin araya girmesiyle son buldu. Daha sonra ise Ömer Parlak rahatsızlığı dolayısıyla oğlu ile oy kullanmak istedi. Sandık başkanı buna izin vermeyince yine kısa süreli tartışma görüldü. İlçede oy kullanma işlemi, saat 17.00'da sona erecek. 

MT,FY(EA/İD) (FOTOĞRAFLI)