Fatih YILMAZ/TOKAT, () - SON Valiler Kararnamesi ile Mardin'e atanan Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, "Zamansız bir tayin. Ektiklerimizi biçemedik Tokat'ta. Biraz erken oldu, o açıdan üzgünüz" dedi.
Tokat'ta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Akşam Sanat Okulu kurslarında yıl içinde yapılan el sanatları için sergi düzenlendi. Çok sayıda ürünün bulunduğu serginin açılışına Vali Mustafa Taşkesen, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı, daire müdürleri ve kursiyer vatandaşlar katıldı. Müdürlük binası önünde düzenlenen programda konuşan Vali Taşkesen, Mardin'e tayininin çıkmasını değerlendirerek, "Belki birçoğunuzla bir daha görüşemeyeceğiz. Çok uzun sürmeyecek ayrılık sürecimiz. Hakkınızı helal etmenizi temenni ediyorum. Bizden yana varsa helal olsun" dedi. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Taşkesen şöyle konuştu:
"Zamansız bir tayin. Ektiklerimizi biçemedik, diktiğimiz ürünleri denemedik Tokat'ta. Biraz erken oldu o açıdan üzgünüz. Fakat benim iki sene Tokat'ta, iki sene de Giresun'u saymazsanız taşrada ki bütün meslek hayatım Doğu ve Güneydoğuda geçti. Dolayısıyla bakanlığımız bunu göz önüne alarak böyle bir tasarrufta bulunmuş. Hayırlı olsun demekten başka bir şey yok. Ama Tokat'taki yarım bıraktığımız yarım işlerin tamamlanmasının takipçisi olacağımızı söyleyebilirim."
Vali Taşkesen'in ilerleyen günlerde kentten ayrılacağı öğrenildi.

FY(EA/BT) (FOTOĞRAFLI)