TOKAT Belediyesi, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki amacıyla, bu ülkenin ürünlerini belediyede kullanmama kararı aldı.
Tokat Belediye Başkanı AK Partili Eyüp Eroğlu, makamında açıklamalarda bulundu. İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını lanetleyen Başkan Eroğlu, "Terör devleti İsrail'in Filistin'e yapmış olduğu bu hareketten dolayı lanetliyorum. Sonuçta orada suçsuz çocukların bombalanmasını insanlık anlamında ve uluslararası hukuk kuralında kabul edilebilir bir durum değil. Burada Birleşmiş Milletleri ve kendini medeni diye addeden batılı ülkeleri bizlerde çağrıda bulunuyoruz ve tez zamanda ateşkes ilan edilmelidir" dedi. İsrail'e en büyük tepkinin Türkiye'den geldiğini belirten Başkan Eroğlu, Tokat Belediyesi olarak da İsrail ürünlerine karşı boykot kararı aldıklarını söyledi. İsrail ürünlerini artık Tokat Belediyesi'nde kullanmadıklarını söyleyen Başkan Eroğlu, şöyle konuştu:
"Barkotlarda başı 729 ile başlayan tüm ürünleri biz bundan sonra Tokat Belediyesi'nde ve belediyemizin yapmış olduğu her çalışmada kullanmayacağız. Aynı şekilde burada bütün vatandaşlarımıza boykot çağrısını yapmak istiyorum. Bizim artık bundan sonra buna duruş sergilememiz lazım. Hem insan olarak sergilememiz lazım hem de Müslüman olarak bunu sergilememiz lazım. Biz de buna kayıtsız kalmadık ve kalmıyoruz. Bu saatten sonra bizde Tokat Belediyesi olarak hem de şahsım olarak bu boykotu uyguluyorum."

FOTOĞRAFLI