Uğur MART/ NİĞDE () - NİĞDE Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bizim neslimiz bu ülkeyi dünyanın 16'ıncı büyük ekonomisi yaptı. Şimdi sıra sizde. Sizler bu bayrağı devralıp bu ülkeyi dünyanın 10'nuncu büyük ekonomisi haline getireceksiniz" dedi.
Ziyaretlerde bulunmak için geldiği Niğde'de ilk olarak Niğde Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, burada öğrencilere girişimcilik dersi verdi. Hisarcıklıoğlu mezuniyet töreninde mezun olan öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, gençlerin mezun olduktan sonra tüm dünyayla rekabet edeceğini, şimdi yaşanan küçük başarısızlıkların gelecekte büyük başarıların temeli olacağını söyledi. Hayatta karşılarına çok sayıda engel çıkacağına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: "Gayreti bırakmayacaksınız ve mutlaka da başaracaksınız. Artık bu memleketi üniversite mezunu olan girişimcilere ihtiyacı var. Sizlerden girişimci çıktığını hepimizin görmesi lazım. Zenginliğin yeri de orasıdır. Zengin olmak istiyorsan girişimci olacaksın. Her girişimci aslında bu ülkeye kattığı bir katkıdır. Girişimciliğinde tek isteği cesaret. Sizlerde de bu bizden daha fazla var. Sizler çünkü dil biliyorsunuz. Adres biliyorsunuz. İnterneti okuyabiliyorsunuz. Dünyayı bizden daha iyi tanıyorsunuz. Sizdeki bu cesareti görüyorum. Ben sizlere güveniyorum. Ülkemiz sizlere güveniyor. Bizim neslimiz bu ülkeyi dünyanın 16. Büyük ekonomisi yaptı. Şimdi sıra sizde. Sizler bu bayrağı devralıp inşallah bu ülkeyi dünyanın 10'nuncu büyük ekonomisi haline getireceksiniz."
Öğrencilere girişimcilik alanında önemli tüyolar veren Hisarcıklıoğlu'na konuşmasının ardından Niğde Üniversitesi Senatosu'nun kararı ile fahri doktora unvanı verildi. Hisarcıklıoğlu'na cübbeyi, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür giydirdi. 
FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI VERİLDİ
Mezuniyet törenin ardından Hisarcıklıoğlu, Niğde Valiliği'ni ziyaret ederek Niğde Valisi Necmeddin Kılıç'dan Niğde ekonomisi hakkında bilgi aldı. Valilik ziyaretinin ardından Hisarcıklıoğlu, daha Niğde Belediyesi'ne geçti. Belediye ziyaretinde Hisarcıklıoğlu'da, Belediyesi Meclisi tarafından alınan karar ile fahri hemşerilik beratı verildi. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 6 yıllık belediye başkanlığı döneminde ilk defa fahri hemşerilik beratı verdiğine dikkat çekti.
NİĞDE ÜNİVERSİTESİ'NE İLETİŞİM FAKÜLTESİ
Niğde Belediyesi ziyaretinin ardından Rifat Hısarcıklıoğlu, TOBB tarafından yapılacak olan Niğde Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin protokol törenine katıldı. Niğde Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşen protokol töreni öncesi, Hisarcıkcıoğlu kendi adını taşıyan toplantı salonunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından TOBB Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu ile Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür arasında iletişim fakültesinin yapılamısına ilişkin protokol imzalandı. Hisarcıklıoğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: "İnsanlar için hayırlı eser nedir deseniz eğitimdir. Yapılan her işte zarar edebilirsiniz, ama tek bir yatırımda zarar etmezsiniz ki o da eğitime yapılan yatırımdır. Eğitime yapılan yatırımda muhakkak siz kar edersiniz, Niğde kar eder Türkiye kar eder. Burada Üniversitemize kurulacak olan iletişim fakültesinin binasının protokolünü imzalıyoruz. Bu esere destek olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." 

FOTOĞAF