KOCAOĞLU: HİSSEMİZİ SATMAYACAĞIZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TMSF'nin Basmane'deki Dünya Ticaret Merkezi'yle ilgili satışına karşı çıkmayacaklarını, ancak belediyeye ait yüzde 30 hisseyi satmaya niyetleri olmadığını açıkladı. Aziz Kocaoğlu konuyla ilgili şunları söyledi:
"Uzunca bir süredir Basmane çukuru, eski garaj olarak Büyükşehir Belediyesi'nin gayrimenkulünün üzerinde Güçbirliği- EGS ortaklığıyla kurulan satış karşılığı biraz kaotik bir durumun da söz konusu olduğu Büyükşehir Belediyesi'nin arsası kilitlenmiş durumdaydı. İmar problemleri çözlüdü. TMSF bir ara bu arsaları satmaya kalkmıştı. Biz o zaman durdurmuştuk. Kimse mağdur olmadan çözülsün düşüncemiz hakimdi. Bugün de aynı düşünce çerçevesinde hareket ediyoruz. Aynı zamanda hem EGS hem Güçbirliği'ne bir teşekkür borcum olduğuna inanıyorum. Belediyenin yüzde 12 hissesi vardı. Kamu vicdanında 'belediye mağdur oluyor' anlayışıyla bir ek protokolle bu arsanın yüzde 30 imar hakkı İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verildi. Böylece biz payımızı 1,5 katı artırdık. Geçmişte de Danıştay kararı ile satışı durdurmuştuk. Ama gelinen zamanda maalesef ne EGS ne de Güçbirliği gereken performansı gösteremedi. Çeşitli aksilikler oldu. Kimseyi suçlamak için söylemiyorum ama bir kamu gayrimenkulü ne kadar bekleyebilir? Şu anda 117 milyon dolar bir muhammen bedelle ihaleye çıkmış durumda. Biz de takip edeceğiz. Biz yüzde 30 hissemizi satmıyoruz. Aynı EGS ve Güçbirliği ile yaptığımız hak protokolünü TMSF ile de yaptık. Bu tescil edildi. Kim alırsa alsın eğer bu satış gerçekleştiğinde bizim zaten belediye binasına ihtiyacımız var, bu projeyi gerçekleştireceğiz. İBB yüzde 30 civarında yaklaşık 30 bin metrekare net bir belediye hizmet alanına kavuşacak." 
Kocaoğlu, satışta Büyükşehir Belediyesi'nin de talipli olup olmayacağıyla ilgili olarak ise "Durumu bürokrat arkadaşlarla değerlendirip, biz bir şey yapabilir miyiz" diye masaya yatıracaklarını söyledi.