ORDU İl Müftülüğü tarafından 9'u imam 3'ü din görevlisi olmak üzere 12 kişiden oluşturulan tiyatro ekibi, sahneye çıkmak için gün sayıyor. 21 Ocak'ta galasını yapacakları Tayfun Türkili’nin yazdığı 'Naaş-ı Muhteremler' adlı oyun için prova yapan imamlar, Türkiye turnesine de çıkacak. İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, "Daha önce Ordu Din Görevlileri Kurtarma Timi (ORKUT), Mehter Takımı, Tasavvuf korosu kurmuştuk. Şimdi de tiyatro ekibi kurduk" dedi.
Ordu Sanat Evi (ORSEV) öncülüğünde Ordu İl Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle bir araya gelen 9'u imam toplam 12 müftülük personeli, 4 ay önce tiyatro ekibi kurdu. Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nden öğretim görevlisi Vahdet Yasin Akyüz yönetiminde, Tayfun Türkili’nin yazdığı 'Naaş-ı Muhteremler' adlı 13 perdelik oyunu tek perde halinde 1 saatte oynayan imamlar, 4 ayda yaklaşık 28 prova gerçekleştirdi. Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde haftada 4 gün çalışmayla prova yapan ekip, 21 Ocak’ta aynı mekandaki galada oyunu izleyicilerle buluşturacak.
İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Ordu’da görev yapan imamların 12 yıl önce 14 kişilik tiyatro ekibi kurduğunu, Necip Fazıl Kısakürek’in 'Para' adlı oyununu sahneye koyarak Türkiye’de birçok ilde oyunu oynadığını hatırlatarak, ORSEV öncülüğünde Milli Eğitim Müdürlüğü ile de işbirliği yaparak yeni ekiple bir oyun daha hazırlandığını söyledi. Müftülük bünyesinde çalışan din görevlileri ve imamların din hizmetlerinin yanı sıra sosyal faaliyetlere de imza attığına dikkat çeken Müftü Kolukısaoğlu, "Daha önce ORKUT, Mehter Takımı, Tasavvuf korosu kurmuştuk. Şimdide İl Müftülüğümüz, ORSEV, Milli Eğitim işbirliğiyle 12 kişilik din görevlisinden oluşan tiyatro ekibi kurduk. 21 Ocak’ta galası yapılacak ve seyirciyle buluşacak" dedi.
TÜRKİYE TURNESİNE ÇIKACAKLAR
Oyunun vatandaşlara ve öğrencilere ücretsiz olarak seyrettirileceğini, bunun için Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gerekli izinlerin de alındığını vurgulayan Mustafa Kolukısaoğlu, "Oyun öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza ücretsiz olarak sergilenecek. Bu oyundan sonra başka oyunlar tekrar devreye girecek. Tamamı Ordu Müftülüğünden 12 personelimizden oluşan tiyatro ekibinde görev alanlar arasında daha önce ‘Para’ adlı oyunda oynamış din görevlisi oyuncularımızda bulunuyor. Geçmişte görevlilerimizin oynadığı ‘Para’ oyunu Kayseri, İstanbul, Ankara, Konya gibi birçok ilimizde oynandı. ‘Naaş-ı Muhteremler’ adlı oyun ise ilimizde ve ilçelerimizde oynandıktan sonra talebe göre Türkiye genelinde diğer illerde de oynanacak" diye konuştu.
OYUNCULAR HEYECANLI
Tiyatro ekibinde yer alan din görevlisi evli ve 2 çocuk babası 33 yaşındaki Ferit Bulut ise ilk kez bir tiyatroda rol aldığı için çalışmalara çok heyecanlı başladığını söyledi. Oyuncuların halen provada heyecanlandığını belirten Bulut, "Çalışmalarımızı daha da geliştirerek izleyenleri sevdirerek izletmeye çalışıyoruz. İlk başta çok heyecanlandım, çünkü ilk kez tiyatro çalışmasında bulunuyorum. Sürekli oynadıkça oynamaktan zevk alıyoruz. Kendimiz bu oyunun içinde halen oynarken bile heyecanlanıyoruz" dedi.