Mutlu YUCA-Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU merkeze bağlı Büyükberk Köyü'ne inen ve telef olan tilkinin kuduz olduğunun tespit edilmesi üzerine köy, 6 aylığına karantinaya alındı.
Dün akşam saatlerinde Bolu merkeze bağlı Büyükberk Köyü'nde oturan Mehmet Alınca bahçesine giren tilkiyi gördü. Mehmet Alınca hayvanın yanına gidince tilki kaçmaya başladı. Tilkinin evin kömürlüğüne girmesinin ardından Mehmet Alınca kapıyı kilitledi. Bir süre sonra Mehmet Alınca ile aynı binada oturan Gülsüm Mutlu kömürlüğün kapısını açarak tilkinin dışarı çıkmasını sağladı. Derenin kenarına kaçan tilki bir süre sonra telef olmuş olarak bulundu. Köylülerin ihbarı üzerine olay yerine giden Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri hayvanın kafasını keserek tahlil için Ankara'ya gönderdi. Tilkinin kuduz olduğunun tespit edilmesinin ardından köy karantina altına alındı. Köyde bulunan hayvanların ahırlarından dışarıya çıkması yasaklandı.
Büyükberk Köyü Muhtarı Hasan Hüseyin Konuk, "Köye gelen yetkililer telef olan tilkiyi incelemek için aldılar, o da kuduz çıkmış. Köy karantina altına alındı, hayvanların çıkışı yasaklandı" dedi. Evinin bahçesinde tilkiyi gördüğünü söyleyen Mehmet Alınca ise, "Tilki koşarak kömürlüğe kaçtı. Bende üzerine kapıyı kapattım. Ben evde yokken kapısını açıp çıkartmışlar, bir süre sonra da derenin kenarında telef olmuş. Daha sonra gelip almışlar ve kuduz çıkmış" diye konuştu.

MY,TB(MÇ/AK) (FOTOĞRAFLI)