İSTANBUL,() Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın medyaya yansıyan  açıklamalarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada şunlara yer verildi;

"Sayın Bülent  Arınç'ın Bülent Arınç başta biz kadınlar olmak üzere Türkiye'yi aydınlık bir geleceğin beklediğine inanan pek çok kişiyi üzen açıklamalarda bulunmuştur. Burada dile getirilen "Kadın herkes içinde kahkaha atmayacak" ifadesini talihsizlik olarak nitelendirmemek maalesef mümkün değildir.
Son zamanlarda Türkiye 'de ahlaki bir çöküntünün yaşandığını vurgulamak isterken, ne yazık ki kadınlar üzerinde erkek egemen baskının meşrulaşmasına zemin hazırlayacak açıklamalarda bulunmuştur. Kendisini tanıyan bizler Sayın Arınç'ın beyefendiliğini, nezaketini bildiğimizden bu açıklamaların kastı aştığını düşünmekle birlikte, her ne olursa olsun, kadınları zapt-u rapt altına alma, onları mahalle baskısı, toplum baskısıyla karşı karşıya bırakma, sonra da bunu ahlaksal bir zemine dayandırma gibi bir yanlış kabul edilebilir değildir.
Aslında, tüm dünyada varolan kadınlar üzerinden siyaset yapma alışkanlığının bir neticesi olarak, kadınların nasıl giyineceği, nasıl oturup kalkacağı, nasıl güleceği, nasıl eş, nasıl anne olacağı gibi konulara ilişkin söylemlerin siyasetçilerin dilinden sesletilmesinin toplumları geri götürecek yaklaşımlar olduğu hatırdan çıkarılmamalıdır.
21. yüzyılda Türkiye'nin geldiği nokta, binlerce sorunumuz bir kıyıda beklerken, kadının nasıl güleceğine ilişkin tartışmalar yürütmek olmamalıdır. Sayın Arınç da bu ülkenin bir ferdidir ve bu konuda fikirlerini paylaşma hakkına sahiptir, ama bir siyasetçi olarak yarattığı etkinin büyüklüğü ona ilave bir sorumluluk yüklemektedir.
Dolayısıyla, toplumlarda kadına bakışın "koruyucu" ve kadın algısının "çaresiz ve desteğe muhtaç" biçiminde olması doğru değildir, çünkü bu şekilde siz kadını erkeğin insafına ve vicdanına terketmiş sayılırsınız ki, bir de üstelik kadına hiçbir pragmatik faydası dahi zaten yoktur.
Kadın meselesi sadece kadınların çözebileceği bir mesele olmanın çok ötesindedir, sorunun kaynağı sadece kadın olmadığı gibi çözümü de sadece kadınlarda aramak yanıltıcıdır. Çünkü kadın ve erkek toplumun iki yanı, dolayısıyla bu problemin de iki farklı yüzüdür. Kadınlar kadar erkeklerin de kadına dönük buyurgan yaklaşımları kırmak ve karşısındakinin kendi eşiti bir birey olarak görülmesini sağlamak için gereken zihniyet değişimi yolunda uğraş vermesi gerekmektedir. Bu kadının değil, toplumun sorunudur.

Türkiye gerek ekonomik, gerekse demokratik anlamda büyük bir değişim-dönüşüm yaşarken, toplum pek çok bakımdan yenilenip kabuk değiştirirken, dünyada büyük sorunlarla mücadele edilirken bugün bizim gündemimiz ileriye, daha ileriye nasıl gideriz, dünyada barış ortamını nasıl sağlarız olmalıdır. Kadınların nasıl gülecekleri değil.
Bu nedenledir ki, TİKAD olarak, bu talihsiz sözleri Sayın Arınç'ın resmi değil, ama kendi fikri açıklamaları olarak gördüğümüzü ve paylaşmadığımızı, ayrıca kendisinin kadınlarımıza bir özür borçlu olduğunu düşündüğümüzü ifade etmek isteriz"