Hüseyin ASLIYÜCE / İstanbul, () - BEN Gurion Havalimanı'ndaki güvenlik riski nedeniyle Türk tescilli uçaklar için 22 Temmuz'da getirilen uçuş yasağının kaldırılmasının ardından, Türk Hava Yolları Tel-Aviv seferlerine yeniden başladı. Türk vatandaşları, bu akşamki tarifeli seferlerle İstanbul'a gelmeye başladı. Saat 20.00 sıralarında Atatürk Havalimanı'na gelen yolcular yaşadıklarını anlattı.

16 yıldır İsrail'de çalıştığını söyleyen Mevlüt Acar, Ben Gurion Havalimanı yakınlarına bir füzenin düşmesinin ardından uçuşların durdurulduğunu belirterek, “ABD ile birlikte Türkiye de uçuşlarını durdurdu. Biz Perşembe günü gelecektik. Bugüne kadar beklemek zorunda kaldık. Bugün gelip gelmeyeceğimiz de belli değildi. Son anda Büyükelçilik'ten bilgilendirildik" dedi.

"SIĞINAKLARA YAKIN DURMAK ZORUNDASINIZ"

Halen İsrail tarafında durumun çok sıkıntılı olduğunu ifade eden Mevlüt Acar, “Günlük İsrail tarafına gelen füze sayısı 200. Hayatınızı füzelere göre ayarlıyorsunuz. Sığınaklara yakın bölgelerde durmak zorundasınız. Çocuklarınızı dışarı çıkaramıyorsunuz. Yaşam çok da kolay değil. Benim bildiğim kadarıyla mağdur olan Türk yolcu kalmadı. Bugün iki tane uçak geldi. Tanıdığım herkes bugün geldi" diye konuştu

Yolcular arasında bulunan Enes İbrahim Ekşi ise şunları söyledi:

"Ben Gurion Havalimanı'na bomba düştü dediler. Ve uçuşların iptal olduğu söylendi. Pazartesi, Salı'ya kadar uçuşların olmadığı söylendi. Bugün de ateşkes ilan edilince, Türk Hava Yolları ek sefer koyunca, biletimizi aldık, yurdumuza döndük. İsrail'de Filistin halkı çok büyük zulüm içerisinde. Kudüs'te daha çok baskı altındalar onlar. Bu duruma alışmış, ama çoğu kabullenememişler hâlâ. Gerçekten çok büyük eziyet ediyor İsrail askerleri onlara. Mescid-i Aksa'ya girişlerde çok büyük problemler yaşatıyor. Biliyorsunuz, Kadir Gecesi'nde kimseyi içeri almadılar. Öğle vakitlerinde girenler girebildi. O da 400-500 kişiydi. 1-2 tane mağdur olan Türk yolcu vardı. 5-6 gündür orada kalmışlar, durumları ne oldu, haberimiz yok."