Faik KAPTAN-Hüseyin ASLIYÜCE/İSTANBUL,() TÜRK Hava Yolları’nın (THY)  İstanbul-Londra seferini yapan uçağı teknik arıza sebebiyle kalkıştan bir süre sonra geri dönerek Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptı. THY'nin kargo seferi yapan ve İstanbul’dan Hollanda’nın Maastricht Havalimanı’na giden bir başka uçağı da camının çatlaması sonucu Atatürk Havalimanı’na geri döndü.
THY'nin TK 1963 sefer sayılı TC-JFF kuyruk tescilli Boeing 737-800 tipi uçağı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Londra Gatwick havalimanı'na gitmek için saat 11.20'de kalktı. THY uçağı kalkıştan bir süre sonra havada teknik arıza yaptı. Uçağın kaptan pilotu bunun üzerine geri dönme kararı aldı ve içinde 110 yolcusu olan uçak kalkıştan bir saat sonra sorunsuz olarak Sabiha Gökçen Havalimanı'na 'e indi. Uçak bakım için hangara çekildi. Yolcular daha sonra Boeing 737-800 tipi TC- JFV kuyruk tescilli bir başka uçakla Londra’ya götürüldü.

KARGO UÇAĞI.
THY’nin İstanbul’dan Hollanda’nın Maastricht Havalimanı’nda gitmek için saat 12.40’da kalkan TC-JZC kuyruk tescilli Airbus-310 tipi kargo uçağı da havalandıktan bir süre sonra kokpit camı çatladı. Bunun üzerine uçağın pilotu Atatürk Havalimanı’na geri dönmek kararı aldı. Uçak  saat 13.26’da Atatürk Havalimanı’na indi ve  bakım hangarına çekildi. Kargo yükünün başka bir uçakla gönderileceği bildirildi.

FK-HA (MK)