TÜRK Hava Yolları (THY) uçaklarında ve CIP salonlarındaki yolculara ikram hizmeti sunan Turkish Do&Co, içinde kuru fasulye, döner, hamsili pilav gibi Türk mutfağının geleneksel yemeklerinin yanı sıra ince belli bardakla çay ikramının da yapıldığı çok zengin bir menüye sahip,  yeni ikram konseptini düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı.
THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Turkish Do&Co Genel Müdürü Attila Doğudan’ın katılımıyla Do&Co tesislerinde düzenlenen basın toplantısında geçtiğimiz yıl, business sınıflarında “Dünyanın en iyi ikram”ını veren havayolu şirketi seçilen THY’nin ikram konseptinin yeniden şekillendirildiği bildirildi.
RİZELİLER HAMSİLİ PİLAVA DAYANAMADI.
Basın toplantısı sonrası yeni ikram konseptinin tanıtılması sırasında önce içinde küçük bir pil olan ve üfleyince sönen mumlar bir troyler üzerinde getirildi ve bunların da uçaklarda yolculara dağıtılacağı bildirildi. Daha sonra her ikisi de Rizeli olan Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Genel Müdür Temel Kotil ilk kez uçaklarda yolculara verilecek olan hamsili pilavı görünce dayanamayarak tadına baktılar. Bir ara Hamdi Topçu hamsili pilavın yakın mesafeden fotoğrafını ve görüntüsünü de çekti.
Basın toplantısına katılanlar yeni konsepte ilk kez yolculara ikram edilecek olan Türk mutfağının ana yemeği olan kuru fasulye pilav ve döner pilavın da tadına baktılar, yolculara verilecek olan ince belli bardaklarla çay içtiler.
TAKLİT DÖNEMİ BİTTİ.
Do&CO’nun tesislerinde düzenlenen basın toplantısında bir açıklama yapan THY Yönetim Kurulmu Başkanı Hamdi Topçu, THY’nin artık bir başka havayolunu taklit etme dönemini bitirdiğini belirterek, şunları söyledi:
“Do&Co ile başladığımızdan bu yana çok büyük mesafe kaydettik. Son yıllarda Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi, ikram da en iyi şirket gibi başarılar kazandık.THY büyürken başarıyı yakaladı. Yolcu memnuniyeti çok önemli. Yolcu memnuniyeti salondan başlıyor. Bundan yola çıkarak CIP salonlarına da Do&Co’yu taşıdık. THY’nin artık başka bir havayolunu taklit etme dönemi bitti. Biz artık kendi konseptimizi yolcumuza sunuyoruz. Bu konsept önümüzdeki yıllarda daha da gelişecek. Tüm Anadolu mutfakları uçaklarımızda görülecek. En iyisini yapmaya karar verdik.”
THY Genel Müdürü Temel Kotil de  " THY’nin toplam giderlerinin yüzde 5’ini ikram oluşturuyor. Ama helal olsun. Havadaki 5 yıldızlı ikram servisi yerde 7’ye tekabül ediyor. Türkiye havacılıkta dünyanın merkezi olmaya aday. Avrupa'yı Afrika’ya, Ortadoğu'ya ve Asya’ya bağlamada en güçlü biziz. Yeni ikram konsepti hayırlı uğurlu olsun “ dedi.
DAMAK TADI BÜYÜELÇİSİYİZ
Türkish Do&Co Genel Müdürü Atilla Doğudan ise Türk mutfağını ve dünya mutfağını tanıtarak damak tadında dünya büyükleri olduklarını vurgulayarak şunları söyledi: “ Bunu hazırlarken hem kendimizi hem de tüm havayollarını denetledik. Bunu yapabilmek için 1500 saat uçup her detayı denetledik. Burada hem kısa hat, hem uzun hat, hem ekonomi hem de business yolcular için şık ve eğlenceli ve yalnızca taze ürünlerle gelişmiş bir ikram konsepti yaptık. Vizyonumuz THY yolcularına Türk mutfağını ve dünya mutfaklarını göstermek. Damak tadı vererek dünya büyükelçisi olmak. Dünyada Türkiye’nin üç boyutlu damak büyükelçisiyiz. Konseptimizde ekipmanların hepsi değişmiştir. Biz bugün Buseniss’te dünya şampiyonu, confor’da dünya ikincisi ve ekonomide de dünya üçüncüsüyüz. Ama yolcu memnuniyetine göre her sınıfta birinciyiz. Bu bizim içi ayrı bir motivasyon. 16 milyon parçalık bir ekipman setimiz var. Buraya tam 120 tır malzeme geldi. Bir sürü eğlenceli yeniliklerimiz var. Günlük 150 bin yemek yapıyoruz. Avrupa’nın en büyük taze yemek mutfağına sahibiz. Ürünlerimizin yüzde 85’i Türkiye’den. Sadece senede 200 bin ton portakal sıkıyoruz. Dünyanın en büyük uçan aşçı filosu THY’dedir. Bu da çok büyük bir artı değer katıyor. Amacımız dünya birinciliğini korumaktır.”